View Single Post
Staro 17.05.2010., 23:16   #1
Lucie
Premium
Moj komp

Lucie's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Post Kupnja novog laptopa - pomoć pri odabiru i zašto da ne kupimi Mac

Bok! Evo vraćam se na forum povodm kupnje laptopa te trebam vašu pomoć.

Kupujem si novi laptop u Americi tako da prije svega gledamo američke cijene, po mogućnosti na Amazonu.

Dakle, laptop će mi trebati za surfanje netom, glazba (iTunes), Office paket, filmovi te programiranje na faksu (mislim da je C++). To je svrha mog kompjutora, tj. igrice ne igram (ak i da onda na stolnom), ne fotoshopiram ništa previše niti koristim nekakve bijesne programe.

Što tražim? Da baterija traje što je dulje moguće, da je kvalitetne izrade (po mogućnosti od aluminija kao MacBook Pro), da je atraktivnog dizajna - što tanji i lakši (jako važno), 13 do 15 inčni ekran, utor za USB i slušalice, 250 - 320 GB, 4 rama (ali može i dva proći) te da je brz.

Cijenovni rang je do 1200 dolara no vidjela sam da je većina do oko 800 tako da ajmo ciljati na tu cijenu, ali se može rastegnuti do soma i 200.

Nemojte mi zamjeriti moj snobizam (volim gadgete) no najviše mi se sviđaju MacBook Pro i HP Envy jer savršeno i kvalitetno izgledaju i karakterisitke su im okay. Znam da ta dva kompa su daleko iznad mojih potreba te će većina njihovih kapaciteta u mojim rukama ne bi bila iskorištena no isto tako znam da njihove karakteristike mogu pronaći puno jeftinijim i manje razvikanijim modelima.

Stoga, recimo to tako da izgledom tražim Pro/Envy, karakteristikama ono što mi je malo više nego dovoljno za ono zbog čega se služim računalom, a i da je cijena manja od Pro-a.

Ako imate vremena (ja imam do kraja lipnja), nabacite mi par linkova za neke dobre i atraktivne laptopove... ili da jednsotavno kupim Macbook Pro?

Hvala dečki
Lucie je offline   Reply With Quote