View Single Post
Staro 17.05.2010., 11:27   #2410
raven34
Premium
Moj komp
 
raven34's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: HR,ZG
Postovi: 42
brzina , AMIS

Hm.. /768 je klasika koju nude skoro svi operateri, ali pazi sad, možeš seedati ( govorim on novom 782 modemu ) ,i do 135KB/sec. Probao , i ide. A to je značajno , duplo više nego klasika.
E sad, pazi gdje je problem. Pri korištenju te modulacije na liniji, onda možeš DL "samo" 9550 Mbit/sec. I to na paketu do 24 MBit...Hmmm....

Ok svjestan sam da moja parica ne podržava više od 12.000 ( jvala lopinama iz t-coma ) , i sad je spojena čvrsto i stabilno na 11.838 ( neš vjerovati, ali to je maksimum koji je i izmjeren uopće ), ali ta zavrzlama oko različitih modulacija koje oni koriste me potakla na malko zanimanja za sve to, i neke stvari se daju promjeniti.
Jedino nisam siguran kolko je to sve legalno, petljanje po firmwareu...

E sada, bez puno zezancije, mi bi SVI trebali odavno imati 24/5 MBit linije , ne jučer, nego prije DESET godina, DA NIJE HT LOPINA.
Koji NAMJERNO koče i usporavaju mrežu. I nisu uložili niti lipe u TK sektor otkad ih je "dobio na poklon" D-lopovcom.

I tu je problem. stare centrale, stara bakrena mreža.A optika jest razvučena, samo nije do zadnjih korisnika, nego je do zgrada, u većini slučajeva. NE ŽELE nas niti prespojiti na nove digitalne centrale. Pazi tu foru sada...Niti žele postaviti UPS-ove u kvartovima gdje je puno korisnika, a pogotovo to NE ŽELE ako si kod nekog drugog providera, koji je brži , jeftiniji, i ima ljude u podršci koji se barem malko kuže u ono što rade...
__________________
raven34 je offline   Reply With Quote