View Single Post
Staro 14.05.2010., 17:35   #9
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor gringo88 Pregled postova

Sada je ostao još static IP. Znam postupak, ali me bune DNS serveri. Što trebam upisati u to polje?? Preko cmd prompta mi ispiše da je isti kao default gateway. IP4, Subnet mask, def gateway ispunim kao u tutorialima ali tada mi se ili spuca konekcija, ili više uopće ne mogu dodijeliti aplikaciju na svoj PC preko toolboxa u ruterovom interfaceu.

Totalni sam početnik u ovim stvarima pa bi cijenio pomoć.
Pa kakav skrinšot da se vidi točno što si radio bi bio od pomoći.
Poslikaj sve postavke kompa i routera, obriši na slikama osjetljive stvari tipa T-com username i SSID, pa možemo dalje pogledat što se dešava, ovo gore "ispunio sam po tutorialima" nažalost nikom ništa ne znači.
I da, TG782 ima problema s promjenom svoje ip arese, pa bi ti preporučio da to ne diraš.
Evo ti neke početne postavke:
Windows Firewall OFF
IP adresa kompa: 192.168.1.2 (bilo koji broj od 2-254).
subnet mask 255.255.255.0
Def. gateway: 192.168.1.1 (ovo je IP od routera, njegov LAN IP)
DNS: 195.29.150.3
195.29.150.4

Alternativni DNS (ne moraš koristiti T-com) 208.67.222.222
208.67.220.220

ROUTER:

Toolbox-> firewall->disabled
Game and aplication sharing->Manual entry of port maps->kreiraj postavke za portove po Portforward.com.
Također tamo pogledaj i upute kako ih dodijeliš tako da ih propuštaju na tvoj komp.

Javi što ti nije jasno, i poslikaj postavke da ti znamo reći gdje griješiš.

Firewall sam ti stavio na off jer inače i kroz njega moraš propuštati aplikaciju,
odnosno bilo bi poželjno da je to samo privremeno, te da kasnije i to podesiš po
svojim potrebama.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline