Pa...za moj mob znam da je moguće i da funkcionira i to je odlična fora za preseravanje pred škvadrom,a i dobro posluži kad hočeš imati direkt link sa nečijim foto-aparatom pa drito prebaciš slikice i to.......no,usbhdd
teoretski možeš ali ssd možeš sigurno i to ovisi koji mobitel imaš...drugačiji su terminali....ja sam napravio već jedan takav i sad eksperimentiram s jednim 60 gb hdd-om izvađenim iz HP laptopa (ovdje sam ga zbog slikanja malo ušminkao

):
evo ti slika koji terminal trebaš.moraš rasturiti usb hdd i izvaditi ovaj terminal :
e tu sad pogledaj koji konektor trebaš izvaditi...ovaj mali vadiš i stavljaš standardni USB konektor :
Pošto je meni jedan bezvezni kineski Touch HD odma zgorio jer ga je ovaj disk doslovno isisao, tu su ti označeni konektori koje moraš maknuti (ALI to ti vrijedi samo za Touch HD ! za druge mobitele neznam, pa bi bilo dobro da si uzmeš par komada mobitela ak ti koji slučajno izgori ). Ove konektore isključiš kao na slici ( terminali su standardizirani pa nemožeš promašiti ):
i bilo bi zato dobro da imaš
vanjski konektor za vanjsko napajanje terminala ( kupiš neki doobar usb hdd,pa ga rasturiš )...da ti ne isisa mobitel.U mobitelu imaš baterijicu koja služi za interne module (SIM,SD kartica,memorija,itd.)...e da...i izvadiš SIM karticu da ti ju ne skuri
meni vanjski adapter daje stabilni napon od 9.5V (Chipoteka za 70 kuna) ali mi se ekran zna tu i tam zabljesnuti..
dakle...tko voli,nek izvoli
ali mislim da nema potrebe za tim,jer današnji uređaji već i imaju puno memorije ( bolje je nabrijavati NAND memoriju nego raditi ovo ) osim ako ne želiš elegantno portati svoj Win sa moba na hdd (perverzija).
kad to napraviš onda javi kak ti ide, jer tu više onda teoretska diskusija nema smisla.samo praksa.
sve što radite, radite na VLASTITU odgovornost !!