14.05.2010., 12:16
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Autor Bojan HelpDisc
Pazi, ne možemo se složiti jer ti radiš sa sustavima koji rade, a ja radim samo sa sustavima koji ne radi. Tebi se i dogodi neki ponekad da nešto zeza, a meni se svaki put dogodi da ne radi. Ti pričas iz perspektive nekoga tko koristi dobre i skupe sustave, ja pričam iz perspektive nekoga tko uvijek vadi kestenje iz vatre ljudima koji su se opekli.
Moji stavovi su radikalni , ali realni. 
|
Pa i ja sam radikalan i realan, zato sam i prije napisao da je ovisno o perspektivi.
Citiraj:
Autor syss
ma smart ima jedan status... "ok" pri bootu mbo
malo karikirano, ali hoću reć od njega nisam nikada na nikakvo korisno upozorenje došao, osim na novom disku poruku "replace disk" jer recimo seagate ima neku vrijednost koju smart reader sw interpretira kao fatalnu grešku.
|
SMART je iznimno upotrebljiv (kao i druge PFA procedure), a i primjenjuje se ovisno o potrebima / zahtjevima sustava. Neki sustavi se na neke SMART rezultate neće ni obazirati, negdje je to znak da se disk odmah proglasi lošim (tzv. agressive SMART).
Citiraj:
Autor Drug Brko
Da, slažem se sa tobom Syss. Ali eto, SMART neki puta paničari, no neki puta korektno ukaže na BS-ove.
No, što se tiče defragmentacije, nije li bilo spomena da ako se često radi, da smanjuje životni vijek HDD-a. I jel se dobije što na brzini defragmentacije ukoliko disk ima podršku za NCQ i ako je u AHCI modu rada?
|
Ne smanjuje nešto posebno životni vijek, kao što i dobiva na brzini ako ima xCQ (AHCI mora biti uključen da bi imao xCQ).
|