View Single Post
Staro 13.05.2010., 21:38   #1
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Zvuk mi se sam od sebe stišava kada gledam film (SoundMAX)

Ne znam da li je ovo pravi podforum, ali imam problem s nečim.
Komp iz "moj komp" - sve do nedavno sam imao drivere za zvuk od Win7 dok mi nije zatrebao 5.1 kada sam morao instalirati službene drivere od onboard zvučne (zapravo ne znam da li je uopće onboard, posebna je kartica i ušteka se u svoj slot na matičnoj, Creative Supreme fx x-fi, to je ova, došla s matičnom).
Radi se o Soundmax driverima (i to beta, stabilni nisu radili iz nekog razloga). Otkad sam ih instalirao imam dotični problem, naime šta se dešava, gledam film i dođe situacija kada je zvuk jači, eksplozije i slično, i zvuk se automatski sam od sebe stiša gotovo do kraja, i kako prođu eksplozije malo po malo se sam od sebe vrati na početni nivo. Gledao sam i mixer, ali svi slideri su na max i oni se ne miču tokom toga. U settingsima sam izgasio sve možebitne specijalne efekte i slično, dakle nema ništa osim Soundmax aplikacije pomoću koje kontroliram da li želim 5.1 ili stereo (to mi je jedino bilo i bitno). Provjerio sam i postavke zvuka u control panelu, također je sve normalno, zapravo uopće ne postoje neke opcije pomoću kojih bi mogao postići taj efekt, ali on se svejedno dešava...
Najbliži opis što sam našao na netu je da neke aplikacije imaju "midnight mode", odnosno ako se to uključi onda se zvuk automatski stišava kada dođu "eksplozivne" situacije tako da ne probudite susjede/ženu/djecu/šta već, ali ja tako nešto nemam. Opcije su prilično rudimentarne i jednostavne.

Ima li netko ideju ?
Neo-ST je offline   Reply With Quote