WM je živi mrtvac, a na životu ga održava još samo xda-developers i entuzijasti.
Ja ne bih uskakao na taj brod.
Proučite samo kakve novosti donosi najnoviji Android OS 2.2 Froyo ili kakve je novosti donio Eclair (2.1) i malo se informirajte o stanju na svjetskoj razini (USA - Android OS na 2.mjestu iza RIM-a; Win Mo se na chartovima ni ne spominje više).
HD2 je hardware-ski najvalitetnije napravljen uređaj na tržištu, i ako vas pale stvari kao snaga procesora ili materijali od kojih je izrađen onda je to uređaj za vas. Da se razumijemo - vrhunski uređaj, jedan od najboljih na svijetu.
Ali... veliko ALI - iPhone OS i Android su veliki korak naprijed u odnosu na Windows Mobile 6.1 / 6.5.
Zašto? Pa meni je jedan detalj kod Win Mo posebno smiješan, i kad bi htio dočarati svu inferniornost tog OS-a rekao bih slijedeće:
Napišite običan SMS!
Koliko klikova po sićušnim (Na gromadi od HD2 koji ne stane u đep ovome su doskočili napravivši neljudski veliki uređaj. Pa nije valjda to rješenje za sitne opcije u izbornicima

) opcijama treba da se počne pisati sms poruka? Barem tri previše... LOL za sve koji će ići brojati.
Instalacija programa je druga stvar. Možda je Windows Market Place rješenje

Ajme meni koji fail.