View Single Post
Staro 13.05.2010., 15:12   #10
Child Of Bodom
Premium
Moj komp

Child Of Bodom's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
RIJESENO - Windows 7 se ne dize

Evo problem je rijesen, tj vecina problema naime i dalje nema izbornika za dual-boot ALI barem se Win 7 sad normalno dize a to mi je ionako bio prioritet To sto sad ne mogu dici XP me ne zabrinjava kad ih ionako jako rijetko koristim a uskoro cu i formatirat particiju gdje su oni instalirani.

Rjesenje:

Nista se ne dobiva umetanjem Win 7 DVD.a i pokretanjem Startup Repair.a jer mi sistem javlja ovaj problem :

Potrebno je napravit 3 koraka koji su opisani OVDJE tj nakon umetanja Win 7 DVD.a u "system recovery options" izabrati comand prompt, zatim locirati folder "boot" na DVD.u od windowsa, te zatim pokrenuti naredbu (u mojem slucaju) "bootsect /nt60 D:\" (ili pokusati sa ove dvije : "bootsect /nt60 SYS"; "bootsect /nt60 ALL") --->

I eto nakon restarta, Win7 se opet normalno dize.

EDIT :

Sad je napokon opet sve OK! Odnosno, prilikom pokretanja opet mi se pojavljuje "dual boot izbornik" u kojem mogu birati izmedju Win 7 i Win XP. Da bi se to omogucilo potreban je besplatan programcic EasyBCD. U njegovim postavkama "Add/Remove Entries" je uz postojeci "windows 7 ultimate" samo potrebno dodati jos i stavku u kojoj je win xp. I to je to! stvar opet sljaka kao da uopce nikad nije doslo do ovog problema

Zadnje izmijenjeno od: Child Of Bodom. 14.05.2010. u 00:30.
Child Of Bodom je offline   Reply With Quote