View Single Post
Staro 13.05.2010., 11:35   #3112
Alfa_R
Registered User
Moj komp
 
Alfa_R's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,863
Citiraj:
Autor PH7 Pregled postova
Poslao sam im odgovor da to nije adekvatna zamjena za ono sto sam ja kupio i njima vratio na sto su oni meni odgovorili da su im iz ovlastenog servisa javili da to je adekvatna zamjena i da mogu preuzeti karticu.


Evo sada izvadak iz njihovih jamstvenih uvjeta:

"ACQUISITUM MAGNUM d.o.o. jamči za kvalitetu i besprijekoran, rad proizvoda, ukoliko će se kupac pridržavati priloženih naputaka o uporabi.
Unatoč tome, može se dogoditi da proizvod ne radi ispravno. U tom slučaju obvezujemo se na svoj trošak popraviti sve kvarove i tehničke nedostatke, koji na proizvodu nastanu u jamstvenom roku pri normalnoj uporabi i poštivanju tehničkih uputa, a pod slijedećim uvjetima:
- kupac mora dostaviti neispravan proizvod upakiran u originalnu ambalažu sa kompletnim priborom i
sa kratkim opisom kvara na svoje prodajno mjesto
- kupac mora predočiti ispravno popunjen jamstveni list i racun o kupnji proizvoda
"


Kako bi ja trebao ostvariti svoju garanciju u slucaju da se pokvari zamjenska kartica?

Iskreno, vec mi ih je puna kapa, nakon sto se ovo rijesi, mene su izgubili kao kupca zauvijek.

Kaj sada, koje su mi opcije? Prijava DI?

Posalji im dopis preporuceno sa povratnicom u kojem jasno napises poslano to i to sa tim i tim u njihov servis (trgovinu), dobiveno/ponudjeno to i to kartica u vrecici bez igre zbog koje si ti i odabrao bas taj model. Uglavnom, cijeli slucaj.

Citiraj im taj njihov dio jamstvenih sa original ambalazi i da su oni, a ne servis duzni tebi popraviti/zamjeniti( po zakonu ZOO čl 423, mislim...). Ti sa servisom nemas nista.
Uglavnom, mozes nadodati sto god zelis sto ti se nesvidja. Slabiji clockovi, mozda su ti ponudili i dvi/vga/hdmi, a ti zelis 2x dvi zbog toga sto koristis dva monitora. Uglavnom, nadji razloge zasto ti se nesvidja ponudjeno i navedi ih. Takodjer citiraj im i rok od 45 dana (ako imaju u njihovim jamstenim) i da tece od dana kad su oni primili karticu (opet, ti sa servisom nemas nista, jel - to je njihov problem sta ko kome da/uzme)...

Bitno je da im saljes dopis sa povratnicom, a ne e-mail, jer se dopis vazi kao dokaz, a mail nema neku tezinu. Mislim da dodje oko 12 kn postarina za to. Naravno, sacuvaj si kopiju svog dopisa.


U slucaju da odgovore negativno - prijavi ih, prilozis svoj dopis, njihov kao scan online i ostalu dokementaciju to je to.
Ako ne odgovore na dopis u roku od 15 dana - prijavi ih, prilozi dokumentaciju, kao i scan odreska da su primili dopis (tu su u prekrsaju po ZZO cl 8.).

Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 13.05.2010. u 11:43.
Alfa_R je offline   Reply With Quote