Citiraj:
Autor Bojan HelpDisc
Ono što ja tvrdim je da ljudi često pomiješaju kočenje računala zbog hard diska tj. njegove neispravnosti, sa problemom fragmentacije.
Mnogo je veće kočenje i problem kada dodje do vrlo česte pojave - bad sectora. Usporenje nastalo fragmentacijom daleko je manje.
|
Ovisno o perspektivi. Fragmentacija jest veliki problem, obični nezahtjevni korisnik će ga rijetko kad primijetiti, no u produkcijskim okruženjima zna biti velik problem, često iritantan, a nekad i uzrok većih problema. Zahvaća oba segmenta rada, random i sekvencijalni način, zato i postoje ozbiljni alati za rješavanje tog problema.
E sad, gledano iz tvoje perspektive možda nije velik problem, bad sectori možda predstavljaju puno veći. Iz moje, bad sectori su samo nešto zbog čega disk "zacrveni", pa ga baciš i staviš novi, no fragmentacija je nekad kritičan problem.
Citiraj:
Autor Bojan HelpDisc
Da li može tebi netko žaliti se što te je poslušao a nestalo je struje uslijed defragmentacije?
Evo, sjetio sam se prave usporedbe. Zamisli da odes na cijeli disk recimo D, napravi Cut i Paste na drugu particiju? Nije li to rizično?
|
Kod svakog normalnog OS-a i FS-a, ne.