Citiraj:
Autor doublev
Nije isto. Razlika je u veličini senzora. Kod NEX-a je senzor jednako velik (APS-C) kao i kod Samsung NX10 koji je također mirrorless i zbog tog faktora su objektivi nešto veći. Pogotovo telci.
|
Ima jedna bitna stvar kod NEX-a, registar je puno manji nego kod Samsunga. Inače nigdje nisam rekao da Sony ima 4/3 senzor, naglasio sam da je APS-C i da su objektivi unatoč tome podjednake veličine kao u Panasonica. Isto tako APS-C snzor iste genaracije ima blednu prednsoti u pogledu šuma nad 4/3 pa si opet može i dopustit isto toliko sporije objektive.
Citiraj:
Autor doublev
Zašto namećeš vlastito mišljenje koje je očito formirano čitanjem DPReview-a?
|
Formirano čitanjem dpreviewa? Ajde ti testiraj aparate ali bez naklonosti nekom proizvođaču pa ću i tebi vjerovati kao i dpreviewu. Inače nešto iskustva sa raznim fotoaparatima pa mogu i od tu ''vadit'' informacije. Srića moja da sam nepotkuplji kao i dpreview pa se uglavnom slažem sa njima.
Uostalom pitaj shokrea jesu li mu ili nisu moji savjeti najviše pomogli?
Citiraj:
Autor doublev
Zašto misliš da je tvoje mišljenje važnije od drugih koji također ovdje pišu? Zašto misliš da su tvoji kriteriji za odlučivanje o tome što je bolje a što lošije univerzalni kriteriji po kojima bi se svi drugi trebali ravnati?
|
Ipak ja imam i kakav-takav izvor prihoda od fotografije, šta se pretpostavljam ne može reći za većinu sudionika ovoga foruma.
Citiraj:
Autor doublev
Zašto misliš da je bitno da se ustvrdi da je jedan fotoaparat bolji od drugoga?
|
Bitno je, itekako je bitno, pa nećeš čoviku preporučit prozvod maarketinške firma kao što je npr. Canona ako fotografske dirme ili imaju bolje po istoj cijeni ili i bolje i jeftinije kao u slučaju Penatxa K-x i entry-level Kenjona.