View Single Post
Staro 12.05.2010., 17:04   #570
Bara_st
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor doublev Pregled postova
Nije isto. Razlika je u veličini senzora. Kod NEX-a je senzor jednako velik (APS-C) kao i kod Samsung NX10 koji je također mirrorless i zbog tog faktora su objektivi nešto veći. Pogotovo telci.
Ima jedna bitna stvar kod NEX-a, registar je puno manji nego kod Samsunga. Inače nigdje nisam rekao da Sony ima 4/3 senzor, naglasio sam da je APS-C i da su objektivi unatoč tome podjednake veličine kao u Panasonica. Isto tako APS-C snzor iste genaracije ima blednu prednsoti u pogledu šuma nad 4/3 pa si opet može i dopustit isto toliko sporije objektive.

Citiraj:
Zašto namećeš vlastito mišljenje koje je očito formirano čitanjem DPReview-a?
Formirano čitanjem dpreviewa? Ajde ti testiraj aparate ali bez naklonosti nekom proizvođaču pa ću i tebi vjerovati kao i dpreviewu. Inače nešto iskustva sa raznim fotoaparatima pa mogu i od tu ''vadit'' informacije. Srića moja da sam nepotkuplji kao i dpreview pa se uglavnom slažem sa njima.
Uostalom pitaj shokrea jesu li mu ili nisu moji savjeti najviše pomogli?

Citiraj:
Zašto misliš da je tvoje mišljenje važnije od drugih koji također ovdje pišu? Zašto misliš da su tvoji kriteriji za odlučivanje o tome što je bolje a što lošije univerzalni kriteriji po kojima bi se svi drugi trebali ravnati?
Ipak ja imam i kakav-takav izvor prihoda od fotografije, šta se pretpostavljam ne može reći za većinu sudionika ovoga foruma.

Citiraj:
Zašto misliš da je bitno da se ustvrdi da je jedan fotoaparat bolji od drugoga?
Bitno je, itekako je bitno, pa nećeš čoviku preporučit prozvod maarketinške firma kao što je npr. Canona ako fotografske dirme ili imaju bolje po istoj cijeni ili i bolje i jeftinije kao u slučaju Penatxa K-x i entry-level Kenjona.
Bara_st je offline   Reply With Quote