Komp je normalno radio u idleu i kancelarijskom radu (word, MSN, surfanje, muzika), ali je prilikom igranja (na njemu se igrao samo Warcraft 3) je pravio probleme. Nakon 6-7 minuta igranja komp samo zaledi. Ni prije ni poslije nego bas 6-7 minuta nakon što počne partija. To se dešaalo izvjesno vrijeme, pa je vlasnik uzeo da reinstalira Windows misleći da je problem softverske prirode.
Pripreme za instalaciju prođu kako treba (formatianje i kopiranje fajlova na disk), instalacija ide super sve do pred kraj. Kada dođe "Finishing Instalation" ili "Saving settings" ili šta već piše zakuje. Nekada piše da je do kraja instalacije ostalo 9 minuta, nekada 6. Tu zakuje i to je to, nema dalje.
BIOSTAR U8668-D
Intel Pentium 3.06 GHz (533/256)
Buffalo 2x1GB DDR400
ATi 9550
Disk sam probao na svom kompu i testirao ga sa HDTuneom, bad sektora nema. Napajanje sam stavio drugo, isto se dešava i sa Chieftecom od 450W. Promjenio sam i IDE kablove (i za disk i za čitače). Probao sam više CD/DVDova, više čitača, ali opet isto. RAM sam testirao sa MemTESTom i sve prođe kako treba samo što jaaaako dugo traje (brzina čitanja bude manja od 1GB/s). Probao sam i druge grafičke kartice, zlu netrebalo, ali opet isto. Ploča nemam kod sebe, zapravo imam jednu P4S533-E ASUSovu, ali ona izgleda ne radi nikako.
Ima neko neku ideju?