Tema: Apple iPad
View Single Post
Staro 11.05.2010., 20:01   #198
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
E ovako, držao sam neki dan ovo "čudo" u rukama. Prvo napominjem da sam stajališta da je ovaj gadget nešto najgluplje što je izašlo iz Appleove "radionice" ali probat ću bit objektivan .

Prva stvar, primim to i osjećaj je ko' da su ti uvalili malo deblju metalnu ploču u ruke. Nisu mi se dopali baš oštriji rubovi na uređaju i stvar nije baš ni toliko lagana koliko sam mislio i prilično je nezgrapna. Recimo kod iPhonea je to puno bolje sređeno (nekako je obliji ). Kad kreneš malo pikat po tom iPadu vidiš da stvar nije toliko ni loša. Softver je naravno na razini, ništa ne trza, kvaliteta ekranskog prikaza na vrlo visokoj razini i prilično je ugodno radit sa samim OS-om.

E sad, prvi problem ovdje je što se tacna ovdje ne želi prikopčat Appstore, probali smo preko curinog računa za iTunese i neće jer regija postavljena na Hrvatsku. Promjenili smo i lokaciju u njenom korisničkom računu u SAD ali zahtjeva da se unese debitna kartica ili nešto slično. Nažalost nisam mogao isprobat nijednu od onih "wau" aplikacija. Samo tipkanje teksta po toj tabli je po meni najveća zamjerka. Taj jedan prst ili ruka nije dovoljna, prilično iritantno i sporo to ide. Samo surfanje je ugodno, pogotovo na nekim stranicama koje su već prilagođene za iPad. Nema flasha, ali Youtube začudo radi.

Osjećaš se ko' Jean Luc Picard tih par minuta i onda se zapitaš u čemu je fora? Za dodatno računalo koje ćeš koristit uz jutarnju kavu? Za onih 5-10 minuta što ćeš provesti u hali ili prije spavanja?

Idealno bi bilo to zaljepit na komandnu tablu u autu ali je jednostavno preskupo i ima premalo memorije te nikakvih utora za proširenje.
tutix je offline   Reply With Quote