View Single Post
Staro 11.05.2010., 16:45   #3459
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor BSA Pregled postova
pa koji je onda point u micanju tržnice ako ste vi čisti sa "pravne strane"?!
koja je svrha micanja liste loših trgovaca ,koji se možda oglašavaju na xy oglasnicima pod baš tim nickom?!
S obzirom da ti nitko nije odgovorio na ovo, da ti objasnim barem s mojeg gledišta.

Zamisli da imaš firmu (nevezano jel to IT firma ili prodaješ strojeve/proizvode) i da si otvorio dio (podforum) Tržnica. Ljudi obavljaju preko tvojeg site-a/firme trgovinu, ti služiš samo kao posrednik, ne ubireš pare nisi dužan nikome ništa. Neki od članova/trgovaca počinju lažirati uplatnice, račune, garancije. Ti nisi "pravno kriv" kako ti kažeš, jer svako pazi na sebe, no ime tvoje firme se počne spominjati u negativnom kontekstu jer se kod tebe trguje ukradenom robom, robom bez računa, garancije, lažiraju se uplatnice, događaju brojne prevare.

Bi li ti kupovao ili surađivao sa nekom firmom koja se provlači po netu, novinama ili bilo gdje drugdje da odobrava prevare ? Naravno, 1 od 100 će znati istinu, a ovih 99 će puno brže prenijeti internetnom usmenom predajom tko im je šta rekao. Tu je problem. A tržnica nije važna za PCE niti će zbog nedostatka tržnice pasti kvaliteta kako je netko napisao prije. Tržnica je bila samo super dodatak forumu i stalnim članovima koji su tu bili primarno radi IT tehnologija, novosti i informacija.

A sad se vratimo tvojoj imaginarnoj tvrtki, koju se počelo provlačiti u negativnom kontekstu jer ljudi su čuli ili imaju neku svoju teoriju. Tebe kao vlasnika i voditelja se provlači da štitiš neke članove, da dobivaš popuste, novce i što god već. Pa ti objasni da ti isto znaš koliko i svi ostali na forumu

Forum neće propasti bez tržnice, samo se može poboljšati IMHO.

EDIT:
Dok ja natipkam, 10 postova već na ovoj temi .