Ja za svoj Canon powershot A1000 koristim isključivo Sanyo baterije. Ove obične NiMH od 2500mAh(ne eneloop) izdrže više od 2 tjedna sa 20ak okidanja dnevno. Eneloop su mi bile više od mjesec dana u aparatu. Slikao sam svaki dan par slika. Nakon mjesec dana još sam slikao 70-80 slika na krstitkama i to dobar dio sa blicom. NiMH baterije inače gube kapacitat stajanjem ali nikako za 2 dana pa čak ni one najlošije. Međutim čudno je da su i obične (protpostavljam alkalne) baterije trajale tako kratko. One ne gube kapacitet stajanjem poput NiMH međutim sa njima snimim gotovo 3x manje snimaka nego sa NiMH. I da-one su gotove za 2 dana slikanja pogotovo ako je blic uključen. 50-ak slika i gotovo. Ovo sa vađenjem baterija nema veze sa ničim osim sa eventualnim curenjem Meni su stalno u aparatu. Međutim ako me sjećanje služi čitao sam o serijama fotića koje su nemilosrdne prema baterijama. Ako se ne varam tu je bilo i nekih Canon modela. Za početak kupi alkalne i ostavi ih par dana u fotiću bez slikanja pa onda probaj. Ako rade problem je u konkretnim baterijama(možda i punjaču). Ako ne onda je stvar u fotiću. Ponavljam- najbolje alkalne(one Ultrablabla Duracell) maksimalno 80 snimaka.