Tema: HTC Touch HD
View Single Post
Staro 09.05.2010., 02:28   #222
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Ovo je prvenstveno pitanje za Vas koji posjedujete ovaj uređaj i poznate ga u tanane (tin.)
Evo odnedavno mi se dešavalo jedna jako iritantna stvar, a to je kada bih stavio uređaj u sleep mode, dakle zgasio ga, on bi se sam ponovo upalio, bilo kada bih ga samo dotaknuo, ili kada bih ga malo gurnuo ili ga okrenuo nagavačke!
I to je poprilično iritantno, obzirom na to da ga nikada nisam zaključavao(key lock)!
U početku sam ga htio baciti kroz prozor, ali sam se onda sjetio da sam ga platio 5500kn i da bih ga ipak mogao još malo zadržati!
Nekih 5 dana sam muku mučio s tim problemom, i onda mi je sinulo(usljed lupkanja po njemu, laganog) da je stvar u hardveru, a ne softveru, i onda mi je palo na pamet da se on po defaultu pali kada mu izvadim stylus, i vidi vraga, izvadim ja stylus i bacim ga u sleep i nema više random paljenja!
Dakle problem je u stylusu, e sada, ima li tko kakvih iskustava sa takvim problemom i kako ih se riješio(jer mi je malo glupo nosati ga sada dok mi je bez stylusa, koji mi povremeno treba) a ako nema ima li kakvih sugestija kako da to popravim ili recimo dali postoji način da mu softverskim putem kažem da ne radi ništa kad izvadim stylus?

Hvala!

Za ovo zadnje mislim da je postojao program ili neki tweak ako se nevaram, ali neznam točno pa bih zamolio da mi probate pomoći!
hm....kao prvo,sleep mod je isključivo softverske prirode jer uređaj ulazi u stanje HIBERNACIJE, uređaj se gasi (i pali po tvojoj želji ili automatski čim imaš poziv ili poruku) kada pritisneš OFF tipku na vrhu uređaja ())dakle,ne.nije stvar u hardveru...već kad si napomenuo....veliš da ima "neki tweak" za to.dakle stvar je softverske prirode...znam kaj je...U stvari,cijeli se uređaj ponaša kao jedan veliki senzor i to je implementacija dodana u ROM a ne u hardver.nisi naveo koji je ROM u pitanju pa neznam detalje...no mislim da se radi o DUTTY-u ili jednom njegovom derivatu jer on bazira ROM na originalnom i diže mu osjetljivost u nebesa.

dakle,ovisno koji ROM imaš, no neki cookeri vole jako eksperimentirati sa žiroskopom i akceleratormetrom koji služe za određivanje pozicije i stanja mobitela (koriste mikroampulu u kojoj je mikro-kontroler sa živom koja služi kao "vaservaga" (gyrator,gyroped,acceledrom...itd)...i sad...kad ti malo takneš mobitel,on može doslovno podivljati...na primjer;postoji jedan jako doobar program koji se zove "dont touch me" i taj program alarmira kad ti netko takne mobitel...počne zvoniti ko lud...on radi isto na tom senzor-principu kao i stylus..dakle,nemoraš brinuti,nije hardver nego kriva implementacija ROM-a i (ili) softvera.
dakle,fora je u softveru.ja dosada nisam imao tih problema, no u svakom slučaju STAVI NOVI RADIO 1.17.25.09 (SKINI GA OVDJE) jer ima nove drivere..također ti preporučam i novi Driver pack 2010 (SKINI GA OVDJE!)sa poboljšanim driverima za grafiku (po novome radi se i o multitouchu,no o tome drugi put),i update za njegov žiroskop i SIRF-III navigacijski čipset..neznam jel si stavio ATI-jeve grafičke drivere,no ako jesi,makni ih i stavi novi NEO-DRIVER PACK (SKINI GA OVDJE).
osim toga..OBAVEZNO PROCEDURA TASK29 PRIJE SVAKOG FLASHANJA !
Na tom linku imaš i moje hex-modificirane drivere, uploader i upute i za Windows 7.U task29 stavi obavezno radio !
dakle.
1.promijeni ROM,nemoj Energy ediciju,(jer je jako jako bugovit)
2.provjeri programe koji koriste žiroskop (gyrator zna raditi problemčiće )
3.stavi nove drivere
4.odi na pivu....

@xulos

promjeni ROM.

kao prvo,u zadnje vrijeme me šibaš s privatnim porukama a koje su sve vezane uz greške u ROM-u (dakle,u ROMu je greška), a kao drugo, ja imam sve slike i wallpapere visoke rezolucijepa ne vidim razloga zašto nebi i ti imao.Kao treće,promijeni ROM pa vidi....i instaliraj nove grafičke drivere.

@hammer_of_thor

1. svašta

2. 3G adapter jako ždere bateriju kad je bespotrebno uključen i u većini slučajeva je beskoristan

3. ne vjerojatno nego sigurno (gore je i link)

4. task manager koristiš a da niti neznaš...task manager koristi uređaj i implementiran je u operativni sustav...kada se nakupi previše zadataka i otvorenih programa,uređaj jednostavno sam zatvori programe ili se NASUMČANO restarta...bez obzira htio ti to ili ne.

5. NIJEDAN grad nemože naći po defaultu nego uvijek TI moraš odrediti lokaciju gdje živiš i ODREDITI koji update želiš...po tvojem bi, automatski po defaultu trebao uloviti gradove cijelog svijeta bez obzira gdje se trenutno nalazio....no to nije tako,niti je to izvedivo,niti je to praktično.

Zadnje izmijenjeno od: tin.. 09.05.2010. u 02:47. Razlog: format tekst.dodani linkovi
tin. je offline   Reply With Quote