Citiraj:
Autor Rino
Vjeruj mi znam što je preupravljanje i nisam niti pomislio na bočno prolaženje zavojem ili slične gluposti...jednostavno neke simulacije ne dopuštaju niti 5cm bočnog proklizavanja stražnjih kotača bez da se ne izvrtiš...
|
Te simulacije koje to ne dopuštaju onda nisu simulacije. Današnje simulacije se mogu nabrojat na prste, a od toga ih 80% koristi gmotor2, odnosno fiziku rfactora (rfactor, gtr, gtr2, gtl, race, NFS:Shift malo pojednostvljen...) Sa čime voziš i pokušavaš izvest "kontrolirano proklizavanje"? Dosta ovisi i o setupu, ali rFactor to stvarno fino radi, sve šta vidiš na TV možeš odvozit i na njemu. Ovisi od moda do moda. Npr, u Barceloni, sa većinom modova možeš početak 3. zavoja proć sa laganim proklizavanjem. Ili Sepang, 5. i 6. zavoj, kod promjene smjera iz 5. zavoja potrebno je zabacit guzicu i izvlačit slijedeći zavoj oversteerom i punim gasom.
Proveo sam uistinu mnogo vremena sa simulacijama F1. Nikad to neće bit idealno, ali neishitreno je etiketirat odmah nešto sa čime nisi dobro upoznat.
Preporuka, uhvati se rFactora, neki dobar mod, npr ctdp2006, fsone2008 ili mmg2007, neki dobar volan, isključi sve pomoći, pa ćeš vidit kako to izgleda. Tvoje okretanje od 180 pri pokušaju agresivnijeg prolaska zavoja govori da trebaš vježbat

Ovaj sam video složio prije nešto više od godine dana, za ligu, pa baci oko, vidit ćeš kako to izgleda. Sve su scene iz naših online utrka:
Druže, koja je to F1 2008?