Tema: Koji tablet
View Single Post
Staro 06.05.2010., 23:24   #10
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor therrlu Pregled postova
Dakle, da pitam one koje imaju dosta iskustva s tim..
Ako lupis u trazilicu "Tablet" ili Wacom, pronaci ces prilican broj postova u kojem smo vise manje sve korisno spomenuli.

Citiraj:
nemojte mi niti pokušavati preporučivati WASCOM
Wascom ti sigurno necu preporuciti jer za njega ces morati prvo nabaviti akreditaciju

Citiraj:
Moram si kupiti tablet, treba mi za rad u photoshopu, autocadu, avidu(pinnacle), najviše autocadu.
Postoje neke aktivnosti gdje frekventnost koristenja i jednostavnost namjene uopce ne trebaju Wacome. Posebno danas kad su Geniusi ipak pomakli mogucnosti na ponesto visu razinu. Ali, malo si previse stvari nabrojao i ako je stvarno PS primarniji alat, onda ce biti razborito da gledas na Wacoma.

Prvo cijene pocetnih modela nisu vise neki bauk. Kad se zbrojis, vidis da i nije neka uzasna usteda ako ces za koji tjedan poslati zamjenskog bestraga. Ako nisi radio s tabletom ili stekao neko radno iskustvo do sada, radije se postedi zablude generaliziranja letecim komentarom kako je "za sada" dovoljan Genius. Prva stvar koja ti ide na zivce je nezgrapna olovka koja mora tegliti bateriju jer nije obdarena kao Wacomova da zivi na prani. Itekako iritantno ako ces ordinirati satnicom uz sve spomenute aplikacije.

Kod mene Intuos stoji vise od godinu dana u kutiji, buduci da mi previse mjesta zauzima na stolu. Vec neko vrijeme nemam koristi od povrsine i zamjenski Bamboo sasvim fino pokriva sve ostalo. Wacoma kojeg god da kupis - "prerastao ga" ili ne - uvijek ces imati kupca. Za Geniusa to nazalost neces moci ocekivati. Sigurno ne bez barem dvostrukog gubitka na cijeni. Imaj to na umu buduci da je najvecem broju "ostalih" vlasnika, prva pomisao da baci/proda zamjenskog i kupi Wacoma.

Citiraj:
Trenutno sam zapeo za dva modela, obadva geniun g-pena Geniun G-Pen F610 , Geniun G-Pen M712
Moras si vise korisnih pitanja postaviti prije kupovine. Tek onda ces znati koliku povrsinu doista trebas. Testova ima po citavom netu za koji god model zelis. Vece i skuplje Wacome, gotovo je preporuka da ih kupujes iz vana. Usteda je itekako osjetna.
.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 06.05.2010. u 23:36. Razlog: zijev, zijev... zzz
Visage je offline   Reply With Quote