F1 bolid ne "drifta". To bi ustvari bio oversteer, ali ne u takvoj količini da bokom prolaziš kroz iti jedan zavoj, jer zbog aerodinamike i gripa u današnjoj F1 zavoji se u pravilu moraju kirurški precizno vozit da bi se najbrže prolazilo kroz zavoje.
Po meni, najrealnija simulacija danas je iRacing. Nisam nikad vozio neki pravi trkaći auto i ne znam što očekivat od njegovog ponašanja, ali mi se stvarno čini da je to tamo jako dobro urađeno.
Za F1 je danas rFactor vrh. Naravno, kao ljubitelj simulacija, jako sam razočaran ovim naslovom Codemastersa. Mislim da će bit loš

Ako hoćete pravu F1 vozite rFactor i veselite se rFactoru 2.
OT:
Za pravo driftanje u simulacijama (rFactor, iRacing, LFS,itd.) potrebno je nabasat na kvalitetno urađen mod i imat dobar volan. Recimo, na DFP je praktički nemoguće radit neke stvari, pod uvjetom da je mod realan i da je volan dobro podešen. Ako želite nešto malo više G25 je minimum, ako želite još više, postoje i za to rješenja
Evo video moga dobrog prijatelja, pa da vidite kako se to radi, obratite pozornost na volan i sa kojom lakoćom ga vrti. Inače je i sa pravim autom poprilično spretan. Ja ovako na rFactoru ne mogu odvozit, tako da nije sad to nešto "idem provat da vidim je li realno" nego traži stvarno dosta vježbe:
http://video.google.com/videoplay?do...4300425049881#