Priča sam s tim tipom on je samo instalira quadro drajvere preko obične geforsice i forsa je da prepozna kartu kao quadro. To radi ali naravno quadro drajveri imaju dosta zaštita pa to u biti ne radi

Dobiješ kartu koja se zove quadro fx u windowsima ali ona radi kao geforsica. Nešto sitno performansi se otključa. Ovo je ekipa koristila za Mayu prije punog moda.
Ima cijeli thread na guru3d forumu posvećen modifikacijama i usporedbama s originalnim quadro karticama. Svako malo sam tamo i trenutno na polju nvidije nitko ne radi ništa. Ekipa samo radi krekove za najnovije FireGL karte. Odustali su ranije od nvidije jer je bila problematična za krekirat (ima stvarno dosta zaštita). Tako da nam je osta samo taj zadnji mod do 8800gt.
Da vidiš kako Maya leti kad modificiram ovu svoju 8800gt. Ubrza 5-6 puta. Samo ljudi se ne trebaju zavaravat s quadro jer je ista geforsici i neće u dosta slučajeva dobiti ništa posebno. Max radi u prosjeku 30% bolje, a meni svaki postotak služi. Jedna mizerna 8600GT kad se modificira radi u Mayi duplo brže od jedne GTX260. Jednostavno je to kad se otključa hardverska akceleracija na njoj za OpenGL inaće sve ide preko procesora pa skoro nije ni bitno koliko je jaka geforsica.