View Single Post
Staro 06.05.2010., 11:20   #179
n4d44
Premium
Moj komp

n4d44's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
@thedream

Oprosti nisi dobro informiran. Bavim se 3ds maxom profesionalno već godinama. Na poslu imam grafičku radnu stanicu s quadro fx kartom. Kod kuće imam moddanu 8800GT u fx3700. Radim na scenama za koje treba minimalno 8giga rama za samo učitat u maxu.
Ta ekipa na techarpa ti ne zna ništa. Pogledaj Guru3D forum. Tamo je prava ekipa šta zna modat kako treba.
Moja modana 8800GT i 8600GT ne pokazuje apsolutno nikakve razlike u 3ds maxu (Maxtreme driver) i Mayi (OpenGL). Niti u brzini niti u kvaliteti prikaza.
To je jedino moguće zato šta jedna fx3700 i 8800GT imaju potpuno isti čip. Quadrice imaju malo različit bios i malo različit PCB i na taj način zaključaju kartu.
Po mogućnostima su čipovi identični ali naravno drajver kod gejmerski karti zaključa određena hardverske akceleracije za 3d programe. To je cila razlika.

Zadnje što je ekipa na guru3d uspila je krekirat 182.08 drajver i s modanim biosom imaš quadro modificiranu 8800GT. Zadnji modovi u potpunosti otključavaju FireGL kartice već neko vrijeme. Ekip koja ih profesionalno koristi kaže da nema apsolutno nikakve razlike. Također sam i ja modificira ATIa i razočara se u maxu jer je ATI odusta od svog posebnog drajvera za max.

Naravno minust moddane karte je što moraš koristit 182.08 drajver jer novoji nisu krekirani. Ali meni taj drajver radi super stabilno i nije me breiga.
n4d44 je offline