View Single Post
Staro 05.05.2010., 23:30   #65
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor hari123 Pregled postova
Da imam stock i kad je proc usage 100% cuje se isto kao i kad je procesor 19% usage nema razlike. I pitao sam ako prestanem koristiti intergrisanu da li ce se manje cut? Ili moram kupit novi hladnjak.
za pocetak pogledaj koliko ti se stvarno grije procesor, ne znam koji softwer dobro ocitava i3 temp...to nek ti neko drugi kaze

onda ako vidis da nije tako vruc i da nema potrebe da se tako brzo vrti vent na cooleru, odi u bios i iskljuci automatsku regulaciju

to ce stavit ventilator na najvecu mogucu brzinu, ali onda nadi neko softwer tipa speedfan, ovisi koji funkcioniza za tu plocu i softwerski ogranici brzinu vrtnje

na nekom malo boljem softweru mozes sigurno napravit i tako da kada je opterecenje procesora nisko da se vrti recimo na 50%, a kada je visoko da skoci na 70 ili 80% sta je poprilicno tise od 100%, a nebi trebala bit velika razlika u temperaturi

ako ti nitko nece znat rec koji softwer da koristis za temp i regulaciju brzine googlaj malo, sigurno ces nesto naci

@Doink the Clown - nemoj se uvrijedit, ali tako mi se barem cini iz tvojih postova da nisi skuzio da on koristi grafiku koja je na chipu, dakle na samom i3 procesoru, a ne obicnu integriranu graficku i ako je ta grafa koja je u procu 100% opterecena, naravno da ce se ventilator brze vrtit jer je i ona na podrucju gdje je procesor i treba ga ohladit

@McG - jednostavno, kupit ce posebnu graficku
Astral je offline   Reply With Quote