View Single Post
Staro 05.05.2010., 15:24   #549
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Dobro je i napomenuti da je to najvažnije mjerilo i kod najvažnijeg objekta u proizvodno-prodajnom lancu: kupcu

To što se NeVidija zahebala sa sa svime a završno sa cijenom NIJE naš problem. Trenutno,bez obzira kaj performanse rekle,za kupca je 470tka on pair sa 5870 a vjerujte mi tako bu i ostalo neko vrijeme
Što da Thermi 470 daje performanse 5870,a košta kao 5850? Kakva bi onda pjesma bila?

Inzistiranje na cijeni kao glavnom mjerilu nekog proizvoda je plitko,i karakteristično za ekonomije u razvoju,što su marketinška istraživanja i pokazala. Ne govorim samo o konkretnom primjeru koji je debilan, nego i u automobilskoj industriji, odjeći,obući itd. Koliko puta smo kupili nešto,samo zato što je skupo,i što piše upravo to što piše na etiketi? Teško je usporediti dva proizvoda istih performansi ako jedan košta 20 ili 30% više, ali time ne dobija etiketu većeg brata u seriji.

Konkretno,Mercedes E55 i BMW M5,mogu imati jednake performanse,jednaku opremu,sve a što ako se dogodi da E55 košta 15-25000 eura više? Postaje li on konkurent nekom jačem modelu od M5 radi toga? Smatram da ne,samo daje efekt hypea,u konačnici odbijajući koncentraciju neodlučnih kupaca sportskih automobila.

Ne treba se zavaravati,cijena stvara privid kvalitete. A prava istina i fail sam rekao gore, košta kao 5870 od koje je sporiji,a daje performanse 5850tke,i to na prosječnoj utilizaciji od 60%. Što reći na to,osim da nisu normalni,i meni su posve neshvatljivi.
thedream je offline   Reply With Quote