View Single Post
Staro 05.05.2010., 15:10   #547
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ja navijam za bržu i bolju.Bila ati ili nvidja. Najozbiljnije ti kažem da je utilizacija opčenito slabija kod nevidije. Imam feeling da grafe više pate od cpu bootlenecka od atijevih. Mučilo me to još kod gtx260 koja u nekim situacijama nije prelazila 50%.Ne znam dal se kasnije to popravilo .
Ne mogu nigdje nać dal t-rad2 gtx ide na gtx470.Ako ide možda je i uzmem jer su mi ove dosadile.
Ja neću još,imam nekih osobnih i studijskih stvari riješiti prvo,možda nakon ljeta,kad vidim hoće li igre slijediti primjer Metro-a,ili BC2.

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Pa vidiš, ljudima koji grafičke proizvode i prodaju je mjerilo cjenovni razred i po tom se pozicioniraju na tržitu.
Totalno je neozbiljno uspoređivati 5850 i GTX 470...

Njen par je bio GTX 285 i budući GTX 265 a ne GTX 275
Teško je razgovarati kad svatko drži svoju stranu,što je u jednu ruku i dobro. Ono što ti mogu reći,je da nVidiu živo zaboli qrc za tržišno poziciniranje jer su u startu izdali preko 100$ skuplju grafu performansama jednaku 5850,a po cijeni 5870,koja ju owna,iliti pobijedi,po naški.

Bez neke potrebe za raspravom,samo sam iznio kako razmišljam.

Živo njih u brže-boljem izdavanju Thermija boli džon za tržišne razrede i cijene,izdali su dvije kartice,pa koja bude konkurentna kojoj ATi-jevki, dobro,a koja ne bude - ionako im je utilizacija pušing,pa će se na nju izvlačiti i stvarati si privid i prostor za napredak,koji može a i ne mora biti.

Ja se slažem da je GTX285 konkurent,ali iz korištenja 5850 i GTX280, uostalom - glupo mi je i da ti to pričam,kad i ti imaš 5850,uglavnom jača je kvragu 5850>GTX280/285. I tu uskače početak priče sa Thermijem 470, po meni je on čisto zamišljen kao konkurent 5850 modelu,nažalost sa cijenom, desetputrečeno - 5870 modela.

Ovo što sad izvode sa 465 modelima mi je tragikomično,i sličiti će više na 5830 vs. 465 nego 5850 vs. 465, ali nisam ja Milan,nego Dražen. samo razmišljam na glas ne moramo se slagati.
thedream je offline   Reply With Quote