Ja sam imao sličnu borbu sa vjetrenjačama.
Ukratko, crkne Zyxel, donesem svog (na lokaciji mi bio napet internet 24/7) Thomsona i prijavim kvar.
Nakon 15 dana niko ništa

. Ponovo zovem (2 put), kažu testirali, sve radi pa ni ne trebaju dolaziti. Ja pristojno objasnim da sve radi jer sam donio drugi adsl modem, a njihov (pod garancijom) je mrtav i trebaju mi ga zamijenit. Kažu sad shvaćaju i da će mi se neko javit.
Nakon 15 dana niko ništa.

Ponovo zovem (3 put), kažu testirali, sve radi pa ni ne trebaju dolaziti. Ja pristojno objasnim da sve radi jer sam donio drugi adsl modem, a njihov (pod garancijom) je mrtav i trebaju mi ga zamijenit. Kažu sad shvaćaju i da će mi se neko javit.
Nakon 15 dana niko ništa. Ponovo zovem (4 put)

. I ovaj put se pristojno predstavim, kažem kako se razgovor snima, a onda podignem glas (točnije počnem se derati u slušalicu) kažem da xebem xater svim njihovim službama za korisnike i da ću zvati policiju i pred njima kao svjedocima počupati sve rutere, kablove po zgradi (vod za cijeli kvart) i još otići u posjet na najbliži njihov centar sa svom opremom sa svih lokacija u firmi i tamo je istovarit bagerom i pregaziti pred novinarima ako mi se tehničar ne javi za 15 minuta.
Nakon 5 minuta zove me tehničar i uplašenim glasom pita kad može doći na objekt. Ja (potpuno smiren) ponudim čovjeku termin za pola sata, nađemo se, dao mi drugi ruter i onda nesigurno pita, jel tu ima neki nervozan tip, da su mu javili da je korisnik "neugodan"? Kad sam mu mrtav hladan rekao da sam to ja čovjek je ostao zbunjen.
Pouka: u ovoj državi najbolje prolazi ko se najviše dere!!! (pa makar vikao i gluposti)