Imaš kakvo manje drastično rješenje?
...ili na drugu stranu , s obzirom na broj pogleda teme , ima li itko nekakav savjet ili komentar ?
Ne shvačam jel prvo moram nabit 3k bespotrebnih postova da bi se kvalificirao dostojnim za dobit savjet te jesam li trebao tražit pomoč s šupljim postom "puca mi interenet" , ili sam trebao tražit pomoč na pdf 'Mreže'?
Kako god bilo ,nastavljam s memoarima.
Zvao danas SZK prijavit kvar i ...
... dok sam pokušavao objasnit čovjeku
da tog trena dok s njim pričam ,pokušavam nešto otvorit i da mi puca veza , dobio sam samo da on vidi kako je trenutno kod njih sve u redu s vezom. Zatim su su me čekali uobičajeni savjeti.
Mislim da nebi bilo nikakve razlike u kvaliteti usluge kad bi umjesto SZK bio nekakav automat
Ako je vaš problem "ovo/ono" pritisnite tipku 1....
Ako je vaš problem "ovo/ono" pritisnite tipku 2....
......
Ako je vaš problem "ovo/ono" pritisnite tipku 9....
a koja se god tipka pritisne , čovjeka čeka "
restartirajte modem i računala te odspojite i spojite sve kabele i te opet rastartirajte modem i ako ne radi restartirajte ga ponovo ili nam se javite kako bi dobili ISTI savjet.
Slušanje tog savjeta je rješilo problem pucanja veze uz jednu ozbiljnu nuspojavu. Nije više pucalo nego je u potpunosti nestalo interneta!!
Modem je
WebStar epc2100 i sebi ima 5 lampica :PC,cable,send/receive te power.
Kako su svjetlile samo "PC i power" bez obzira koliko ga puta restartirao , i bez obzira na koji komp i kojim načinom ga spojio....odmah mi je kroz glavu prošlo kako je modem odlučio napustit ovaj svijet jer mu je očito dosta restartiranja.
Pa je usljedio poziv SZK i ženin komentar kako je
s vezom sve u redu.
Da kojim slučajem odspojim modem i zavijarim ga u kontenjer na ulici, vjerovatno bi dobio isti odgovor.

Uglavnom rečeno mi je da je problem prosljeđen tehničkoj službi koja če me poslje kontaktirati....
Naravno ,nije nitko zvao ali se bar nakon nekih 2 sata pokazalo da je modem ipak živ i da može nastavit s uobičajenim pucanjem kako ga puhne.