Pisao na brzinu i zamjenio brojke. Da znam da je 0 stripping a 1 mirroring.
Zastajkuje mi u svemu. Kada je bio nov i čist disk windowsi i photoshop mi je letio. Sada mu veoma očito treba par sekundi više za otvaranje PSD fajla koji je inače otvarao u jednoj sekundi max. Da ne govorim o multitaskingu, kada otvaram više fajlova odjednom.
Uglavnom. Trebao bih brzinu i kapacitet. Zato ne dolazi SSD u obzir. Sve to za neke normalne novce, odnosno do 1100kn kolko bi me okvirno koštali ovi black caviari.
Uz sve to važni su mi i podaci. Razmišljao sam da onda ovaj stari WD 750GB pretvorim skroz u storage, gdje bi se radio back up i da ga po mogućnosti čak i dislociram van kompa u neku ladicu.
Znači sad na kraju sam si ovako razmišljao.
2x Caviar black 640GB u RAID 0, 3 particije. Sistemska, photoshop i zadnja programi
1x WD750 SE16 (stari disk) prepolovim na jednu gdje bi išli backupovi i na drugu gdje bi išli torrenti i običan storage.
Dal bi onda recimo sa acronisom ili s ghostom radio back up ili imate neku pametniju ideju?
Zar nije malen pad perfomansi sa RAID 1?
Zaboravio spomenut. Čistio sam disk i sređivao windowse, ali kako se memorijske kartice pune i stavljaju na disk jednostavno ponestaje prostora...