View Single Post
Staro 03.05.2010., 07:03   #20
gums
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
Da ne otvaram novu temu a pitanjce je pomalo slično no i različito. Trebao bih preporuku laptopa koji bi zadovoljio iduće zahtjeve: ekran mat obavezno, 15,6 ne dolazi u obzir (zadnja 3 su bila takva i više ne), mislim da je 16-17,3 ok (meni bitan kriterij težina lap+adapter manja od 4 kg). Autonomija na bateriji makar 3 sata surfanja i nezahtjevnog rada, procesor četverojezgreni intel, do sada mi je 4 gb rama bilo dosta tako da je to i minimum (ako se nađe više ne škodi), što se mreže tiče najbolja kartica za bežičnu mrežu (mislim da ima najbolji prijam signala), i naravno prosječna za žičnu konekciju,disk 500gb je do sada bilo dosta, optika krajnje nepotrebna, grafika e za posao nije toliko bitna ali meni je dakle neka mjerilo bude cod serijal da se mogu ugodno igrati (mislim i na ovaj što je u najavi). Ostalo: e-sata,hdmi,makar 4 usb, čitač otiska prsta,memorijskih kartica,web kamera, zvučnici (pa recimo da su sadašnji altec lansing zadovoljavajući). I ono najvažnije lap bi trebao izdržati torturu rada i po 18 sati svaki dan i tako veći dio godine (istini za volju možda i preko 95% vremena priključen na strujnu mrežu).
Evo ja sam nabrojao što mislim da bi idući izbor trebao zadovoljiti. Primam savjete jer se i ne razumijem previše ali mislim da su tuđa iskustva vrlo bitna kako dobra i loša.
Predviđeni termin kupovine, po povratku sa terena za nekih 2,5 mjeseci. No ja ga mogu naručiti i prije pa me lijepo dočeka doma.

Prenosni kalkulator:
HP Elitebook 8540W WD928EA

Zadnje izmijenjeno od: gums. 03.05.2010. u 07:32.
gums je offline   Reply With Quote