02.05.2010., 22:47
|
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Autor Vuco
Bicikl se prvo gleda po dužini top tube-a, a ne po visini jajca ili čega već. Ima bicikla koji imaju savijen top tube i možeš uzeti XXL veličinu, jaja će ti bit 5cm od šipke, ali će ti ruke biti predaleko, što znači ogroman napor za ramena i leđa te bolove nakon malo duže vožnje.
Sjedni na bajk, izvadi sic štangu do mudesa, a da diraš petom pedalu dok je na "dnu". Primi volan i ruke moraju biti malo savinute u laktovima.
Trek ima jako dugi TT, ostali su neki normalni. Ali računaj da bajk bude 20" ako je duži top tube, a 21" ako je kraći, iako velim, tih 20/21" je najčešće dužina seat tube-a koji ne govori skoro pa ništa. Giant će vjerojatno biti 21" ili nešto između L i XL. Sjest na oba i vidjeti koji više paše. Ako su jednaki na prvi osjećaj, bolje uzeti manji po meni. Ima setback štangi i dužih lulica, no puno lakše se primijeti prvo ako je bicikl prekratak nego predugačak. Da je predug, najčešće se osjeti na 15+km vožnjama, a ako je kratak osjeti se najčešće odmah (koljena diraju volan dok se skreće, pogrbljenost kičme, koljena su u čudnom položaju etc.;i ako je lulica već od 12cm gore, nema se što mijenjati i podešavati).
|
Ljudi imaju naviku kupovati (ili trgovci prodavati) prevelike bicikle. Meni na 180cm su savrseno pristajali 19" (M) Giant, Scott i Specialized hardtailovi.
Iskopao sam iz bookmarka odlicnu stranicu o tome kako odabrati pravu velicinu i namjestiti si bajk:
http://free-pu.htnet.hr/mpustija/dal...iklazatebe.htm
Uzivajte 
|