View Single Post
Staro 06.12.2004., 01:22   #23
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Inzinjeri koji su radili na Alphi nisu vlasnici patenata. Ne mozes rabiti patente samo zato sto ti u tvornici rade inzinjeri koji su nekada radili u firmi koja je bila vlasnik tih patenata. To je kradja intelektualnog vlasnistva.
Zar nisu inženjeri ti koji predlažu koji se patentni trebaju kupiti, a koji ne?

Citiraj:
Nista od toga nije razlog zasto nemaju svoj chipset za svoje procesore. Kao sto je poznato, proizvodnja chipseta je jeftina, pa bi im se itekako isplatilo unajmiti tvornicu za te potrebe.
Možda, ali ja i dalje mislim da njima fali kapaciteta što mi je potvrđeno i službeno. Imaš li ti kakvo bolje objašnjenje osim IBM-ove urote?

Citiraj:
Jos da mi objasnis iz kojeg konteksta si ovo izvukao?
Pa cijelo vrijeme insinuiraš da je IBM AMD-ov Big Brother, zar ne?

Citiraj:
Napisao sam nesto drugacije? Da ponovim: "...postoji cak i sumnja da je upravo IBM vlasnik patenata vezanih uz Alpha procesore, pa da ih "iznajmljuje" AMDu"
Koliko ja znam, AMDi IBM su vezani samo uz razvoj tehnologije za proizvodnju procesora, ne i sam dizajn arhitekture. Imaš možda kakvih dokaza da ovo nije istina?

Citiraj:
Opteroni su jedini interesantni proizvodi AMDa za OEM trziste, jer je rijec o punokrvnim procesorima, bilo da rade u jednoprocesorskim ili viseprocesorskim sustavima.
Jedina razlika između Athlona 64 Socket 939 i Opterona (ako zanemarimo veći cache) je dodatni HT vod kojeg određeni Opteroni niti nemaju. Spika sa "punokrvnim procesorima" ti baš ne stoji. Druga stvar koja mi nije jasna je zašto Athlon 64 nije zanimljiv za stadardne OEM stolne konfiguracije. Malo se grije i ima odlične performanse, a što se Socketa 754 tiče, i solidne platforme.