View Single Post
Staro 02.05.2010., 07:49   #36
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Clockni ti malo tu grafu, kad si je već kupio nema smisla da testiraš na difoltu
A budem kada naletima na malo "normalnije" programe za clockanje.
Evo malo i kratkih OC iskustava.
OC je isproban sa Asus Smart Doctorom koji je zesce govno od programa.

Kartica ima VID 0,925 sto je koliko sam skuzio po netu vjerovatno najnizi VID trenutno i trebala bi se dobro clockati.
Isprobao sa puknuti jezgru na 707MHz sto je najvise sto Asus Smart Doctor dozvoljava i radi na toj frekvi bez greske.
Memorija je drugi par rukava i nju je malo teze clockati. Pokusao sam sa 837 dignuti na 850 i na Heavenu driver prestane reagirati. Pretpostavljam da je to zbog niskog napona na kojem kartica radi. Digao sam napon na 0,937 i sve je prolazilo bez greske. No, onda pocesto Smart Doctor nadje samo njemu poznatu gresku (kaze da je chipset fan prestao raditi i downclocka karticu).

Iskljucim taj protection alarming i onda je tulavi Asus Smart Doctor poceo randomly dizati napon (nakon sto sam ga iso rucno podesavati) na iznad 1,000. Zapravo je zakucao max sto slider dozvoljava.
Nakon toga je Asus Smart Doctor dobio lagani uninstall.

Sve u svemu, na prvu bi rekao da se jezgra/shaderi izuzetno dobro clockaju, ali memorija je losija i trazi dizanje napona da bi mogla gore. Kod mene bi memorija mogla biti tanka na clockanju zbog niskog napona, ali koliko vidim po netu generalno memorija na Fermiju nije bas clockabilna. Asus Smart Doctor ne zasluzuje mjesto na onom CD-u, a kamoli na hard disku.
Budem probao limite granice kada uhvatim vremena i dobar program koji omogucava clockanje i igranje s naponima.
Tumor je offline   Reply With Quote