View Single Post
Staro 05.12.2004., 15:40   #6
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Horza
bubba ajd dođi na koji forum meeting koji put pa onda jelcu reci da je duša draga i neznalica. ja otvoreno kažem da se ne kužim u tehnologiju, ali nikada nisam rekao da se kužim.
Uuu, e-thugs, i'm sooo afraid. Nije sramota biti neuk. Ali biti neuk i arogantan, onda vrijedjat i provocirat, jednostavno nema smisla.

Iskreno, ne shvatjam bit njegovog posta, no opet, mozda je to samo do mene... Ne da je sad vazno, pa krenimo dalje...

Citiraj:
a sad evo par mišljenja (inače ne dešava se često da griješim kod ovakvih pretpostavki):

a) AMD serveri neće ozbiljno uspjeti dok AMD ponovo ne počme raditi svoje chipsete
Naravno. Zato sam i postavio pitanje buduci da vi kao novinari vjerojatno imate veze i uvide u buducnost bolje od nas smrtnika i od onoga sto se moze naci na sluzbenim siteovima.

Citiraj:
b) amd nastoji forsirati svoje procove na serversko tržište, ali zbog konkurencije koja daje opako dobre dugoročne dealove, proizvođači si ne mogu priuštiti da ga prihvate. nije to mainstream da se sa svakom generacijom proizvođač/distributer može seljakat kak mu se sprdne.
I jopet se moje pitanje postavlja: "Misle li oni sto preokrenuti po tom pitanju?". Cinjenica je da im je arhitektura u dosta stvari "povoljnija" (da ne kazem bolja), no izvana izgleda kao da im Intel dirigira kakve gafove da rade. Vidim da sasvim dobro suradjujete s AMD-om pa rekoh da nemate mozda kakav hint kada ce (i hoce li) izdati koji novi chipset.

Uostalom, sami serveri i nisu toliki problem, barem oni manji. Vise me brine pomodno workstation trziste, koje naprosto vapi za novim tehnologijama koje Intel nemilosrdno gura. Intel toga ima pregrst, AMD ni za lijek...

Citiraj:
c) Pušiona s Itanium 2 bi mogla otvoriti dobar dio tržišta, ali AMD bi se morao opako pomučiti da se tu ubaci.
Pufff, sam Intel si je opalio samarcinu Itanicom. Nema tu AMD sto traziti.

Citiraj:
d) esencijalno se slažem da se PSU ne bi trebao koristiti za hlađenje PC-a, ali realna situacija je totalno suprotna.
Ja to znam a ocito i ti. Ima i onih koji ne znaju.
Bubba je offline   Reply With Quote