Citiraj:
Autor xPhoto
Pozdrav. Planira uzeti ovu matičnu (ASRock x58 Deluxe) jer ju mogu dobiti dosta jeftino ,a i treba mi 4 PCIX slota jer ću na to kopčati 8 monitora (grafičke će biti ATI HD4350).
|
PCI-X ili PCI-E? Nadam se da je samo greska u pisanju
O ASRocku x58 sve najbolje, barem po onome sto mi kaze njen vlasnik. Jedino mi nije bas jasno inzistiranje na 4 spomenute graficke? Posebno ako napominjes da je aplikacija ozbiljan posao a ne igra? Ali ni tada nema previse smisla.
Ali zasto bi uzeo 4 karte za 8 monitora, kad mozes uz dvije karte pokriti sve monitore? Ako je investicija u buducnost, mozes i svih 8 monitora uz samo jednu kartu bez problema. Posebno danas. No dvije sposobne karte i jednako pasivuljare. Jedino ako nije neko (opet nejasno) inzistiranje da svih 8 komada mora biti vozeno iskljucivo analogno... ali ovisno o scenariju, doskocivo s manje karti.
Jesi li sasvim siguran da si upoznat s problematikom takve kolicine monitora i glatkim prikazom po pitanju preplitanja refresha koji moze na koljena baciti pojedine aplikacije i trazi A1 kvalitetne drivere? Posebno u ovakom, ne bas preporucljivom za stabilnost (2+2+2+2) slucaju gdje ces naslucujem raditi u zasebnom modu prikaza. Mislim da ces si bolje pomoci ako objasnis projekt i primarnu mu aplikaciju. Mozda sam jos pospan pa nesto propustih u tvom postu ili si vec sve to pokupovao pa gledas nervozno na svaki dodatni trosak?
...