uglavnom v-brake bilokoji s pravim paknama i brake boosterom (ili avid archrivals *slin* *slin*) je definitivno isplativiji (jeftiniji i lakši) od mehanike a ako se uzmu malo jače čeljusti a ne tektro onda se to sve lijepo diže na razinu šit hidraulike...i opet ima prednost što v-brake nemoraš filati uljem i odzračivati...+ što postoji vjerojatnost da ti kod hidraulike zbog torzionih sila odleti čeljust s rame/vilice (trekići fuel recimo i malo jeftinije vilice pa akd ekipa naprdi rotor od 200mm)
a keramički obruči i xtr v-brake su ipak bolesni setup i za te novce možeš nabaviti poštenu hidrauliku

jer kad sam ja sebi išao uzimati xtr v-brake vidio sam da je komad oko 600kn pa sam ipak ostao na avid-u SD5...eventualno ako mi uleti archrivali ili ultimate se prelazi na to
i ako netko zna nekoga tko bi mi mogao prema moom aluminijskom brake booster(praktički ravna potkovasta pločica s rupama

) napraviti booster od prokroma/čelika ja bi molio da mi javi
imam par pitanja za lokalne enciklopedije biciklizma
1) Ciklocross bicikl i sljeme : da li je to dobitna kombinacija...nikako se nemogu oprostiti od svoje specijalke kojoj je pogon izdahnuo tj mtb (xc racing tip okvira) mi nekako nepaše u potpunosti pa sam došao do zaključka da je ciklocross WIN WIN situacija zamene...inače dnevno imam praksu prelaziti 20-25km(nema se vremena trenutno)a htio bi makar jednom tjedno voziti se po sljemenu (lojstek (ili cesta ako odapnem u početku)) naravno 28" kotači i bez amortizera su u igri
2) Izdržljive cestovne/mtb grupe? koje su? dakle nije važna težina nego izdržljivost tako da kad jednom uložim peneze da se nezajebavam sljedećih par godina (karikirano)