View Single Post
Staro 05.12.2004., 13:02   #1
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
AMD saptom pade...

...reziran iz pera najboljih u maniri "Od 100 glasa, glasa cuti nije" te "Spade knjiga na dva slova".

Sto bjese? Pa, od travnja mjeseca 2003. godine, od kada je AMD usao u nekakvu workstation/server igru te izbacio Golema, do dana danasnjeg (a proslo je preko godinu i pol), nista se nije promijenilo? Bas zato, ponukan novoscu o nekakvoj nVidiji koja izdaje nForce 4 kao novu uzdanicu AMD-a u svemu, pitam se je li opravdano razbiti dogmu o AMD-u kao sarlatanskoj tvrtci? Zanemarimo li arhitektural trice i kucine, koje streberski siteovi pokusavaju prikazati vecima nego sto jesu (a zapravo su isto govno), mozemo li smatrati AMD relevantnom tvrtkom na (server/workstation) IT trzistu, sa samo jednim jedinim chipsetom, dok s druge strane Intelove chipsete (ne racunamo li Colusau) ne mozemo pobrojati na prste jedne ruke? Misli li stvarno AMD napraviti ista u vezi toga, ili zauvijek uci u ropotarnicu povijesti? Pogledamo li samo Twin Castle, Blackford i Greencreek, stvar je jasna.

Dakle, ima(ju) li (PcEksperti) kakvih indicija da ce se nesto na top polju popraviti? Pitam jer i sam planiram uzeti jedan solidan workstation no jedina stvar koja me jos nije otjerala da izkesiram ogromnu lovu je taj AMD-ov potencijal, koji zajedno s njihovim losim i traljavim marketingom te nikakvom podrskom sve dublje tone. Hoce li se AMD iskoprcati i napokon na trziste izbaciti vlastiti respektabilni chipset na vrijeme ili ce po izlasku novih intelovih chipseta stvar biti rijesena i AMD ce izvuci deblji kraj?

Iskreno, nekako sumnjam, buduci da je AMD napravio najveci salto mortale svog poslovanja uvevsi DDR kontroler na sam procesor. No, vidjet cemo...
Bubba je offline   Reply With Quote