...reziran iz pera najboljih u maniri "Od 100 glasa, glasa cuti nije" te "Spade knjiga na dva slova".
Sto bjese? Pa, od travnja mjeseca 2003. godine, od kada je AMD usao u nekakvu workstation/server igru te izbacio Golema, do dana danasnjeg (a proslo je preko godinu i pol), nista se nije promijenilo? Bas zato, ponukan novoscu o nekakvoj nVidiji koja izdaje nForce 4 kao novu uzdanicu AMD-a u svemu, pitam se je li opravdano razbiti dogmu o AMD-u kao sarlatanskoj tvrtci? Zanemarimo li arhitektural trice i kucine, koje streberski siteovi pokusavaju prikazati vecima nego sto jesu (a zapravo su isto govno), mozemo li smatrati AMD relevantnom tvrtkom na (server/workstation) IT trzistu, sa samo jednim jedinim chipsetom, dok s druge strane Intelove chipsete (ne racunamo li Colusau) ne mozemo pobrojati na prste jedne ruke? Misli li stvarno AMD napraviti ista u vezi toga, ili zauvijek uci u ropotarnicu povijesti? Pogledamo li samo Twin Castle, Blackford i Greencreek, stvar je jasna.
Dakle, ima(ju) li (PcEksperti) kakvih indicija da ce se nesto na top polju popraviti? Pitam jer i sam planiram uzeti jedan solidan workstation no jedina stvar koja me jos nije otjerala da izkesiram ogromnu lovu je taj AMD-ov potencijal, koji zajedno s njihovim losim i traljavim marketingom te nikakvom podrskom sve dublje tone. Hoce li se AMD iskoprcati i napokon na trziste izbaciti vlastiti respektabilni chipset na vrijeme ili ce po izlasku novih intelovih chipseta stvar biti rijesena i AMD ce izvuci deblji kraj?
Iskreno, nekako sumnjam, buduci da je AMD napravio najveci salto mortale svog poslovanja uvevsi DDR kontroler na sam procesor. No, vidjet cemo...