View Single Post
Staro 27.04.2010., 23:02   #19
mali david
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Meni radi dobro, ali tek kad sam update-ao firmware
(022230000000 / 047.00)

Dakle, u dialling plans-u odabere se država (hrvatska) i pozivni za Hrvatsku je postavljen, zatim local area code (051) i staviti kvačicu na "predial area code..."
Sad se slušalica može koristiti sa već umemoriranim imenikom, jer baza odradi lokalizaciju.
Ispod, u diallin plans-u, može se podesiti da recimo svi brojevi koji počinju s "01" idu preko određenog operatera bez obzira sa koje slušalice (ili neki drugi primjer, recimo broj koji počinje s 0039 i dodijeli mu se operater)
Inače je to podešeno za policiju, vatrogasce i dr., može se izbrisati.
Naravno, ostaju još opcije da se memoriraju brojevi na svakoj slušalisi sa pripadajučim sufiksom (#1, #2, #3... #9 za gigaset net i #0 za fiksnu) tada nije bitno da li se slušalica drži dugo ili kratko pritisnuto, da li joj je dodjeljen taj ili drugi account, poziv ide preko accounta tog sufiksa.

Ima još jedna zanimljiva stvar, ali meni još ne radi...
Pozivi sa jedne baze na drugu, naravno, sve prijavljene slušalice se mogu koristiti za pozivanje i primanje takvih poziva (recimo jedna u Italiji, a druga u Hr.) potpuno besplatno preko siemens gigaset.net usluge. Ima opis u uputstvu 100 i neka stranica. Ja sam uspio dobiti vezu ali ne i ton, navodno nešto s NAT-om, isključio sam firewal na routeru i onaj STUN u jedinoj postavci za gigaset.net, ali ništa.
Ako netko ima iskustva, neka nešto napiše.
mali david je offline   Reply With Quote