View Single Post
Staro 25.04.2010., 20:11   #6
Petar_M
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Goranbm Pregled postova
Lijep pozdrav svima, trebao bi neku preporuku, nekih tutorial knjiga za navedeno u naslovu. Trebaju mi knjige koje počinju od samih početaka i ajmo tako reči, objašnjavaju sve redom, ne bi volio da je sve samo onako površno objašnjenjo. Još jedan onako uvjet bi bio da se knjige mogu nabaviti kod nas, da se ne moraju naručivati iz vana???
Ako već imaš ponešto iskustva s programiranjem i želja ti je samo naučiti još jedan programski jezik, onda ti mogu preporučiti knjigu "Accelerated C++: Practical Programming by Example". Ona mi se čini kao dobar kompromis za "iskusnije" početnike: dovoljno je izrazita, bez da objašnjava baš svaki detalj jezika C++, obiluje s pregršt praktičnih primjera (koji su istini za volju mogli bit i bolji), te što je vrlo bitno od starta naglasak stavlja na korištenju Standardne biblioteke.

Ipak, ako baš želiš naučit svaki detalj jezika C++ (što nipošto nije malen pothvat), trebat će ti dodatna literatura.

Da li se knjiga može kupiti u našim knjižarama, ne znam. Iz mog iskustva, naručivanje preko Amazona je jeftinije nego preko Algoritma kao posrednika, što i nije iznenađujuće.
Petar_M je offline   Reply With Quote