Ja bi se slozio s nekim od prije da kod nas dokle god je moguce nece biti bas nekih sankcija osim kakvih kratkotrajnih blokada accounta... zato sto mi, logicno, razmisljamo na nacin da koji ce mi kuki flat ako ne mogu skidat? pa onda, ako bude vecih sranja ljudi ce otkazat svoje flat pretplate i uzimat pakete od 5 ili 10 GB... jos kad udjemo u EU ti bi paketi trebali bit kudikamo jeftiniji nego sad... i di je onda lova ISP-u koji je navikao gulit svoje potrosace maksimalno koliko moze? Kad zagusti, ne bi se cudio da sam ISP ponudi kakav PeerGuard program pod "Promotivna akcija - zastitite se od nezeljenih pogleda na internetu!!!" imenom...
Sve je to kapitalizam... A sve dok je nedorecenog zakona kao kod nas, skoro pa da mozemo radit sto hocemo... eto, filtriras si promet, peerguard se koristi, enkripcija HDD-a i spremanje materijala na externi disk i boli te jaje... uz danasnje konfiguracije enkripcija nije prezahtjevni task da se radi u RT-u, pass te ne moze natjerat da mu das (a mozes i stavit programcic kakav koji ce ti pobrisat sve podatke ako utipkas krivi password)...
Nije da opravdavam piratluk u pravom smislu rijeci (zarada na tome), al da si pogledam screener filma i onda ga pobrisem, ne vidim nista lose u tome... ja sam ionak kupio skoro svaki film i CD za koji sam nakon skinutog pirata zakljucio da bi ga htio imat na dulje vrijeme.... isto kao i igre...
E da, a kakav je zakon za posjedovanje ilegalnih materijala koji se ne distribuiraju dalje? trazio sam al valjda na krivom mjestu...