View Single Post
Staro 21.04.2010., 23:55   #384
lovretta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
@Antitalent; onaj tvoj Tule 1266 je DOA, ne jebe ni 5%. A što se tiče Celeron-S oznake - to njegova Soltekica malo brka lončiće

Postoje tri tipa Tualatin proceosora:

1) Celeron sa 256kB keša i 100MHz FSB-om
2) PIII sa 256kB keša i 133MHz FSB-om
3) PIII-S sa 512kB keša i 133MHz FSB-om

Hehe ja se nisam puno obazirao na tu "S" oznaku. Iz onoga sta sam procita kroz ovaj topic vidim da su jaako cijenjeni doticni PIII sa tom, server, oznakom (ko bi rec'), tako da ni pomislio nisam da bi u mene to moglo bit ista drugo osim zaeba.

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
@lovretta; kod Tualatina ti napon baš i ne igra ulogu, uglavnom svi idu na nekih 25-30% OC-a sa stock naponom 1.45-1.5V, dalje oni hoće ali jako nestabilno, PIII arhitektura je dosegla svoj gornji limit s tom jezgrom i mislim da je nekih 2GHz sa tim procesorima nemoguća misija s normalnom pločom i normalnim hlađenjem.
Dakle kod mene izgleda da je onda sam procesor limit
Jer po specifikacijama, maticna bi trebala bit u stanju radit na npr FSB 115 ili 120, dok se meni na 115 radi neko vrijeme ali jako nestabilno, a na 120 se boota ali kad dodje do ucitavanja windowsa, baci mi BSOD. Pri svemu ovome koristen 1:1 FSB:RAM frekvencija, jer isto tako po specifikacijama ram bi na CL3 triba radit na 115 ili 120 jer navodno moze na 133.
Ili je mozda (i) do ploce. Kako su uopce slovile ove soltek ploce nekad davno? Meni osobno nije ostavila nikakav dojam, znam samo da mi je hitno tribala ploca, a u to vrime su 370 stvari pomalo iscezavale (a onda nisam bio previse upucen u ovo trgovanje na pce-u), pa je ovo bilo skoro jedino dostupno kao novo i kao jeftino (380 kn placena jos uvik se sicam). Prije nje sam ima Intel i815EPEA2 (cini mi se da je imala i jos neki naziv - Easton), ta nije podrzavala tualatine (moja revizija). Inace na njoj bio celeron 700, a plocu je grom poslao u vjecna lovista. Skupa sa napajanjem.
Nakon tog dosla soltek-via, i onda nakon nekog vremena sam za relativno malo novaca u prijatelja kupio tualatina...

Al sve u svemo, trenutno sam zadovoljan kako mi sad radi ovaj komp, evo surfam na njega u operi 10.5 bez problema, na isti nacin ko i na drugom stroju, sa otvorenih 10ak tabova i sve radi ko podmazano.

Zadnje izmijenjeno od: lovretta. 22.04.2010. u 00:05.
lovretta je offline   Reply With Quote