View Single Post
Staro 21.04.2010., 13:10   #380
lovretta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
Potaknut ovim tvojim rezultatima Dizel, jutros sam odmah se bacio na diagnosticiranje problema.

Posto sam sinoc isprevrtao ram, minjao ga sa ovim drugim keksima sto imam, odmah sam preskocio taj dio.

Prvo sta sam napravio ponovo test memorije u everestu.

Evo kako je to izgledalo prije:

Nakon tog, otvorio kuciste i povadio sve PCI kartice van (4 komada), i vidi vidi sto se dogodi:

Treci korak je bio blagi overclock:

Dakle neke od kartica izazivaju probleme. Da bi uopce isao na net, treba mi USB kartica (maticna nema podrsku za USB 2.0), pa sam nju prvu stavio.
Upalio komp, bench, radi (zapravo je ova slika blagi overclock jedan od testova sa tom karticom).
Nakon toga dolazimo do relativno bizarnog dijela. Vec sam spomenio da se spajam preko Vip UMTS mreze na net. Uredja je mali USB modem, proizvojalec Huawei, model E169X rebrandiran kao Vodafone K3520.
Posto sam na rubu prijema 3G signala, mogu ga ulovit samo u prostoriji di se ovaj komp nalazi, i to samo dok je modem na prozoru. Pricvrscen je za okvir prozora, a da kabel ne bi isao posred sobe, potrebno mi je bilo 10m USB produznog.
Po USB specifikaciji, da bi se uspjesno koristio USB produzni kabel, potreban je repeater svakih 5m. Kod mene je setup bio: jedan obicni kabel + jedan sa repeaterom.
Pitate se cemu sve ovo?

Dakle nakon sta sam ukljucio ovaj produzni kabel sa modemom ukljucenim, bench memorije i paf... opet smo na istom. Ponovio sam test vise puta, pokusavao sve usb uticnice no uvijek isto.
Nakon toga ukljucio modem direktno u komp, bench memorije i sve opet kako treba.

E sad sam opet izvadio tu karticu van, u biosu ukljucio onboard USB kontroller (USB 1.1), da vidim kakva je situacija sa njim.

Sa njim mi radi bez greske sa aktivnim kabelom.

Takodjer sam probao i sam repeater kabel bez obicnog u USB 2.0 kartici i opet problemi...

Pokusat cu sa drugim napajanjem, jer po ovome svemu negdi struja odlazi na nista...
lovretta je offline   Reply With Quote