View Single Post
Staro 21.04.2010., 08:40   #3039
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor PH7 Pregled postova
Situacija je sljedeca.

8800GT je prestala raditi, kao zamjena je ponudjena 9800GT sto mi ne odgovara, trebala bi mi opet 8800GT(za SLI).

Koje su moje opcije?

Je li moje shvacanje zakona da ako mi vec ne mogu dati isti proizvod kao zamjenu, da mi trebaju ponuditi karticu iste cijene koju sam ja platio za svoju graficku ispravno?

A ako to ne naprave, krse zakon o zastiti potrosaca, clanak 5, stavku 2;
"Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu."

Zahvaljujem na pomoci
Da, krivo si shvatio. Dužni su ti popraviti karticu ili ju zamjeniti sa ispravnom. Ako ju zamjene, dužni su ti dati novu garanciju.

9800GT = 8800GT tako da ce ti normalno raditi u SLI, a ako se misliš natezati s njima, onda pozivanje na ovaj članak ne vrijedi jer se odnosi na proizvod s nedostatkom - to smo prošli već 10ak puta.

Ugl, na njima je da ti ponude drugu karticu, ti možeš prihvatiti ili odbiti, ali na kraju krajeva oni su svoj dio obavili legalno. 9800GT nije slabija, jedino ako je riječ o nekom green modelu ili modelu sa lošim hlađenjem.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote