View Single Post
Staro 20.04.2010., 18:43   #66
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Neznam baš, ovako mi odgovara, osim toga nije svaki panel isti da bi podešenja mogla biti strogo univerzalna.
Uspoređivao sam sa 3 crt monitora i jednim laptopom, ništa svijetlije ili napadnije nije za gledat u bilo što od toga osim što je na ovom monitoru i
laptopu oštrije + što ja ne gledam u mrklom mraku nikad. Da je malo (pre)svijetlo - je, ali u strogom mraku gdje mi je onda i crt presvijetal...

Kontrast ipak nema šanse ići iznad 60, primjetio sam po boji mapa da je malo "čudno", monitor ima nagli prijelaz kontrasta od 61 na 62 pa na 63 je isto
kao na 62 i onda opet 64 naglo povećava, možda je kod obrade fotki bolji veći kontrast no za filmove, čitanje te net meni najviše paše 60.

Još sam se malo ipak igrao sa bojama ( iako me menu izluđuje ) jer mi nekako zelena i plava nemaju pravi štih.

Sad držim ovako:

Brightness: 38
Contrast: 61
Gamma: 2.2

Color Temp 6500K User:
R: 42
G: 50
B: 55

Pa onda u menu six color:

R: H/S 50/35
G: H/S 50/38
B: H/S 50/38
C: H/S 50/35
M: H/S 50/35
Y: H/S 50/35

Svijetlo zelena je bila nekako "blijeda" a povećanjem zelene u glavnom menu nisam dobijao ništa bolju te je kvarila i ostale boje, sad je ok.
Sa plavom nisam baš bio zadovoljan jer neke nijanse tamnije plave su bile presvijetle i sad je to matene dobro, bolje ne mogu dobit povećavao ili smanjivao navedene vrijednosti.
U jednom periodu štimanja imao sam na 5 ekrana svih 5 "različitih" slika iako je jedna slika u pitanju pa ti znaj sad

Evo baš sam sad probao dići kontrast na 65-70 i onda mi sve blješti, smanjim svijetlo da ne blješti ali onda je slika nekako isuviše mat na ovoj
podlozi foruma i općenito na netu te mi ni crna u filmovima nije dobra, "preugljena" je, međutim fotke izgledaju bolje sa većim kontrastom i smanjenim
svijetlom na negdje 10-18. Također "granica" između ikona i same podloge na čistoj bijeloj u windowsima kod pregledavanja mapa nije "jasna" sa većim kontrastom nego se izgubi u "blještavilu".

Sto ljudi, sto ćudi.., no srećom se sve da ljepo uštimat "ručno", nekako više vjerujem vlastitim očima nego brojkama tipa "110 cd/m2" ili "70 cd/m2".
Molim vlasnike nek stave ovdje svoje postavke monitora pa da imamo neku orijetacisku smjernicu za nove korisnike i općenito za isprobavanje.
stuc je offline   Reply With Quote