View Single Post
Staro 20.04.2010., 15:09   #376
lovretta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
Uhh evo tamand dovrsio citanje ove teme.

Eto u kuci isto imam jednu staru kantu, ni po cemu posebna, al mi treba - posto sam na podrucju di nema dsl-a, a taman sam negdje na rubu prijema vipovog umts-a, u taj stroj s druge strane kuce je ukljucen usb modem, i umrezen je sa mojom "normalnom" kantom (iako je i ova stara).
No, i brat je tu u kuci, i jedino sto zna radit na kompu je igrat PES i blejat u facecrap satima. Ajd, za pes ima ovaj moj stroj, a kad se ja pozelim svoje online voznje, onda ga premjestim na staru kantu.
No sa starom kantom muku mucim: jedino ga zanima facecrap, al zbilja se lose "vrti" na njemu, ono dok se skrola stranica se iscrtava slicno kao i kad nema drivera za graficku instaliranih (nije toliko sporo, no sporo je). Opcenito svaki meni na facecrap-u se otvara sa nekom zadrskom.
Youbito da ne spominjem. Svaki video zapinje.

Dakle stara kanta je sljedeca:

Soltek SL-65-KV2 CT (pitam se, dali je ovo uzrok problema) VIA 694T

Celeron 1.4 Tualatin

RAM 3*256 MB sva tri razlicita, s tim da jedan ima vrijeme osvjezavanja "normalno" (15 _nesto_sekundi cini mi se), nije skraceno (7 ili 8 _nesto_s) - mozda je do ovoga, no zbilja mi se ne vadi ram van, jedva sam natira plocu da prorade sva tri.

Chaintech Geforce 440 MX 64MB (128bit - kaze everest)

HDD Seagate 80 GB 2MB cache

Takodjer u plocu je ukljuceno brdo PCI kartica:

Mrezna
Zvucna
TV
USB 2.0 kartica

Napajanje je neki sroteks 400 W koje sam dobija sa kucistem za drugi komp.
Sicam se da je trgovac govorija "ovo napajanje vam ima pravih 400 VOLTI".

Instaliran Windows 2000. I XP, al zasad ga podizem u 2000 jer imam dojam da malo lakse dise.

Dal imate kakav savjet tipa "baci tu plocu, ram, proc i graficku u smece"

Ili promijeni sve osim proca...

Uglavnom, nije mi do nikakvog prevelikog ulaganja u ovo (vise od 100 smatram puno, 1 vise od 150 preveliko), jer u biti za Internet connection sharing meni radi savrseno, no kad bi jos mogao od njega napravit stroj za donekle ne-trzavo surfanje t obi bilo odlicno.

Inace full je tih, nakrcao sam u njega par Sharkoon system fan silent, spojenih na 5V. Na procesoru je neki socket A komad aluminija (nemam pojma koji tocno) ventilator na tome je Arctic TC fan PRO (ili kako vec, onaj sta ima regulaciju) spojen na 7V. Jedino jos da je onog seagate utisat, i to ne seek, vec zujanje njegovo dok radi (npr kad je stroj u stand-by (S1, dakle ventilatori se cuju) cuje se tek kad je noc i kad ste nekih pola metra od njega, no cim se disk ukljuci, odmah pokvari zabavu)..
lovretta je offline   Reply With Quote