View Single Post
Staro 19.04.2010., 16:09   #234
Roso
Premium

Roso's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Moram priznat da mi je bilo teško gleda ovu zadnju Schumacherovu utrku, njegova najgora utrka koju sam ikad gledao
Ali da pojasnim neke stvari, za one koji misle kako je Schumacheru samo bolid zaslužan. Teško se osvaja prvenstvo sa lošim bolidom.

1996 kad je Schumacher došao u Ferrari, to je bio kaos i bolid je bio nekonkurentan do bola - 3 pobjede i 3. u ukupnom poretku.

1997 do zadnje utrke se borio za naslov prvaka sa također dosta inferiornijim bolidom. U zadnjoj trci udara Villeneuvea i zasluženo je diskvalificiran iz prvenstva

1998 svi se sjećamo koliko je McLaren tada bio premoćan, on je jedini moga prismrdit, i opet se do zadnje utrke borio za naslov. Neću ni spominjat utrku u Spa (onu legendarnu sa sudarom na startu) di se zabio u Coultharda kada ga je obilazio za krug. Tu je izgubio prvenstvo.

1999. je imao lom noge kada je vodio u prvenstvu i izgledao je nezaustavljiv te sezone. Na kraju je pomaga Irvine-u koji ni uz njegovu pomoć nije uspio osvojit naslov

2005. je u jako lošem bolidu dogurao do 3. mjesta ukupno

2006. mu otkaziva motor u Suzuki gdje opet gubi prvenstvo od Alonsa

Dakle, ja bih rekao da je baš Schumacher primjer kako se sa inferiornim bolidom bori za naslov. A kad imaš dobar bolid onda se naslov osvaja sredinom sezone, kao što je samo Schumacher znao
Roso je offline