19.04.2010., 15:16
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Autor Sa_Stilom
Je, riješili smo sve
Evo, update je napravljen, digao se OS bez beda. Dobio sam nekih 5-10% više na perf samim updateom (u benčevima narafno  ).
Kak se pali taj TRIM?
|
TRIM je komanda command seta (ili subcommand, ubi me više), tako da bi se trebalo automatski "paliti" kod starta OS-a.
Citiraj:
Autor Sa_Stilom
editX:[/B][/U] I da postavim ovdje pitanje, da mi se dh malo uključi opet  :
Evo, furam na mašini 6GB RAMa, a da puknem još 6GB i da od 8GB napravim RAM disk?
Recimo da na jedan RAM disk puknem igru recimo, kak bi to ferceralo?
Jel se može nać primjena toga, konkretno?
|
Ne bi se sad mogao pametne sjetiti... Aplikacija je ta koja mora biti u stanju pravilno koristiti resurse u suradnji s OS-om. Ako staviš swap gore (što je tlaka i upitna korist) trebalo bi biti vidljivo kod intenzivnog swapa. S druge strane, ja sam uvijek za više RAM-a, a swap dajem OS-u da se igra.
I moj u idleu vuče nešto više. :P
Citiraj:
Autor darQ
a što se ostalog tiče, a gle, činjenica je da su ssd-ovi skuplji i manji po pitanju kapaciteta, tak da, po pitanju masivnog storage-a, ssd stvarno nema smisla 
|
Pa to i je contradictio in adjecto, sekvencijalna obrada kod koje ima smisla ići na veću brzinu znači i velike količine prostora.
Citiraj:
Autor darQ
al da je ssd bolja nadogradnja po pitanju "ubrzavanju kompa" od hdd-a, je, što god netko rekao, i da, brže radi od dva raptopra u raidu 
isto tak, raid ovo raid ono, al isti taj raid svejedno radi brže ak se stave neki ssdi umjesto hdd-ova...
naravno, postoje svakakvi bezobrazno skupi hdd-i namjenjeni za neku posebnu namjenu, al isto tak, postoje i takvi ssd-i 
|
Trebaš vidjeti za koju cijenu dobiješ što. SSD je super stvar za neke stvari, ali za sekvencijalnu obradu je bacanje love. A konkretno ovisi od kejsa do kejsa. 
|