View Single Post
Staro 19.04.2010., 15:16   #1208
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Je, riješili smo sve

Evo, update je napravljen, digao se OS bez beda. Dobio sam nekih 5-10% više na perf samim updateom (u benčevima narafno ).
Kak se pali taj TRIM?
TRIM je komanda command seta (ili subcommand, ubi me više), tako da bi se trebalo automatski "paliti" kod starta OS-a.

Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
editX:[/B][/U] I da postavim ovdje pitanje, da mi se dh malo uključi opet :
Evo, furam na mašini 6GB RAMa, a da puknem još 6GB i da od 8GB napravim RAM disk?
Recimo da na jedan RAM disk puknem igru recimo, kak bi to ferceralo?

Jel se može nać primjena toga, konkretno?
Ne bi se sad mogao pametne sjetiti... Aplikacija je ta koja mora biti u stanju pravilno koristiti resurse u suradnji s OS-om. Ako staviš swap gore (što je tlaka i upitna korist) trebalo bi biti vidljivo kod intenzivnog swapa. S druge strane, ja sam uvijek za više RAM-a, a swap dajem OS-u da se igra.

Citiraj:
Autor darQ Pregled postova
evo pa gledaj
I moj u idleu vuče nešto više. :P

Citiraj:
a što se ostalog tiče, a gle, činjenica je da su ssd-ovi skuplji i manji po pitanju kapaciteta, tak da, po pitanju masivnog storage-a, ssd stvarno nema smisla
Pa to i je contradictio in adjecto, sekvencijalna obrada kod koje ima smisla ići na veću brzinu znači i velike količine prostora.

Citiraj:
al da je ssd bolja nadogradnja po pitanju "ubrzavanju kompa" od hdd-a, je, što god netko rekao, i da, brže radi od dva raptopra u raidu
isto tak, raid ovo raid ono, al isti taj raid svejedno radi brže ak se stave neki ssdi umjesto hdd-ova...
naravno, postoje svakakvi bezobrazno skupi hdd-i namjenjeni za neku posebnu namjenu, al isto tak, postoje i takvi ssd-i
Trebaš vidjeti za koju cijenu dobiješ što. SSD je super stvar za neke stvari, ali za sekvencijalnu obradu je bacanje love. A konkretno ovisi od kejsa do kejsa.