View Single Post
Staro 19.04.2010., 12:03   #984
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Exclamation Nestala particija sa svim podacima

Rijec je o Seagate barracuda 500Gb 7200.12
Imao je 2 particije, boot od 60GB i data od 400GB sa cirka 300GB podataka.
Particije su napravljene pod Win XP Pro, naknadno je formaticaran boot particija i instaliran Win7 Ultimate. 64bit

Zadnje sto je "napravljeno" particiji prije nego je nestala jest da sam vrsio defragmentiranje pod tuneup utilities i da sam ga prekinuo nakon nekih 10min...
Prilikom sljedeceg paljenja jednostavno vise nije postojao D disk... Pod disk management je bilo prikazano da je 400GB free space...
Od tada sam pokusao sa raznim programima Acronis recovery expert : fast scan (2 sata) nije nista nasao.
EASEUS data recovery wizard pro je pronasao 40?? nekih particija od kojih je samo jedna bila velicine ove particije od 400gb i oznacio je sa medium da se poklapa prilikom pretrazivanje toga bili su vidljivi razni moji fileovi ali totalno rastrkani i djelovalo mi je da ih je i dosta falilo...

Zelim naglasit da se po toj particiji nista nije pisalo ni brisalo tako da ocekujem da bi povratio podataka bio u najmanju ruku 99% ??
Jedina preinaka je bila sto sam odlucio napravit delete invalid partition pa vise nije free space nego je sad unallocated space...
Trenutno sam odustao od partition recovery (nestao kao da ga nikad nije bilo) i sad vrtim getdataback da vidim koliko ce mi podataka nac...
Ali san zbilja otvoren za savjete... Iman neke podatke koji su ne zamjenjivi....