View Single Post
Staro 18.04.2010., 23:22   #119
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
IMO mislim da si u krivu.
Kaj se facebook trebal ponašat kao jedna određena firma i forsirati svoju "ideju", te zanemarivati potrebe njegovih korisnika. On tu služi korisnicima i prilagođava se potrebama istih. U samoj srži je to isti facebook kakav je prije bio, a sve te nove aplikacije su tu kao izbor.

Hrpu tih dodataka, igara, kvizova, kaj već te nitko ne sili koristiti. Dapače, svatko odabere ono kaj želi koristiti.
Jasno da nije trebal pošto-poto forsirati ideju, ali IMHO pretjerali su s tolkim dodatnim mogućnostima. Naravno da ih (osnivače) boli briga, jer ljudi su danas itekak zainteresirani za Fejsbuk i kak veliš svaki ga koristi na način koji mu nabolje odgovara. Kaj se tiče zanemarivanja potreba korisnika, kolko vidim oni koji vode tu društvenu mrežu dodaju i uzimaju mogućnosti kak ih volja i bez da korisnici imaju neku preveliku ulogu u tome. Sjete da se opcije za privatnost promjene i to je to. Rijetko ko i skuži. Sjete se da dodaju novu opciju, igru ili kaj već. Vredu, ljudi su zadovoljni. Besplatno je, ljudima se dopada i nudi se tona opcija.

Na kraju dana Fejsbuk nije taj koji se ravna prema potrebama korisnika, nego se korisnici ravnaju prema onome kaj im se nudi na toj društvenoj mreži, pa koriste kaj im najviše treba i kaj im ima smisla. Kome se ne dopada, ne mora koristiti Fejsbuk, a na njegovo mjesto ionak dolazi mali milijun novih korisnika. Fejsbuk je baš ko i Google i ostatak ekipe, postal prevelik da bi korisnici bili ti koji određuju kak bude im omiljena društvena mreža izgledala.

Evo, recimo da ja na neku ludu foru imam profil na Fejsbuku i da mi se neka od opcija (koju ne mogu isključiti u profilu) ne dopada, pa u vezi toga kontaktiram one koji su zaduženi za takve upite ili jednostavno otvorim grupu naziva Dajte mi/Hoću to/Maknite i tražim podršku. Dal bi se Fejsbuk unatoč brojnoj podršci mojem zahtjevu, prilagodil ili bi ta grupa, moj profil i upiti jednostavno nestali i bili ignorirani? Znamo odgovor.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 18.04.2010. u 23:31.
McG je offline   Reply With Quote