Citiraj:
Autor McG
Ja sam linkal taj članak, jer kak god da je u qrcu, na kraju ostaje činjenica da su većina korisnika današnjih društvenih mreža - djeca koja baš ko i njihovi roditelji ne znaju čemu točno to sve služi, ali imaju profile, jer ih imaju "svi" u društvu. Ostaje činenjica da rade sranja i da onda ta sranja pomoću Fejsbuka i ostalih milijun i osamsto društvenih mreža i YouTube servisa, pretaču na net. Svi smo mi u mlađim danima radili sranja, ali naša sranja su ništ prema ovome kaj današnje generacije djece rade na dnevnoj bazi.
|
Sjecam se odgovora od pred par mjeseci, zato sam i rekao da ne valja generalizirati ni u jednom smjeru. Mozda bas vecina jest normalna

A ovih "nekoliko" uvijek pametni novinari upecaju.
Sto se mene tice, ovako bi mogle ici premise:
1. Djeca rade sranja
2. Djeca rade sranje neovisno o mediju u kojem ga rade
3. Djeca rade sranja danas vise nego jucer zbog Facebooka?
Tu mi nastaje problem. Jer ne mogu vidjet sto FB moze skriviti? Pruziti djecu moc da pisu statuse bez nadzora roditelja? Mislim da prava "sranja" ne ovise o mediju kroz koji se ta sranja rade. U tom je cijeli problem. Ja cu prvi priznati da djeca danas (a vjerojatno i pred 20 godina) nisu pametna, nemaju koncentracije, ne zanima ih nista, rade sranja, nemaju postovanja.
To je kriza drustva, ciji je Facebook samo medij, odnosno katalizator. Bez njega postojalo bi nesto drugo. Ne zato jer postoji zavjera poglulpljivanja djece, nego zato jer to ljudi zele. Ima jedna fora anegdota oko telefona - zamisljen je kao jednosmjerni kanal komunikacije u vojsci, ako se ne varam.
A do jucer je bio aparat na kojem je nasa generacija gubila sate sramezljivo pricajuci gluposti sa svojim simpatijama.
Televizija je pak bila potpuna slucajnost, a pretvorila se u dojucerasnji number 1 medij "gubljenja vremena".
Tako da se u principu slazem, ali brijem da bi bilo dobro biti orprezan u pausalnim izjavama tipa "danasnji FB unistava djecu" (bez argumenata, dokaza, iceg a da nije izolirani slucaj)