Citiraj:
Autor Old Iggy
Ako ti je pretežno sekvencijalni rad bitan, za tu lovu uzmeš dobar kontroler plus nekoliko SATA diskova i dobiješ i veću brzinu (da ne govorim da ti je brzina pitanja nekoliko puta veća nego kod SSD-ova) i neusporedivo veći kapacitet, a i drastično smanjiš RAT. Prava primjena SSD-ova je dijametralno suprotna.
|
a onda opet, umjesto sata diskova, na isti taj kontroler nabodeš nekolko ssd-ova pa imaš još bolji sustav

sa možd malo manjim kapacitetom

jedino što sata HDD i dalje mogu imat veći kapacitet...
al ovo sa manjim RAT-om ( rat= random akses tajm, jel tak ? ), tu se ne mogu složit, onak, probao sam i ja neka raid polja slagat i tak to, al nikad nisam uspio natjerat rat ni blizu onog koji imam na ssd-u...tak da...
isto tak, ssd ima jednu jako veliku prednost u odnosu na hdd, koju, naravno, svi zaboravljaju, a to je robustnost i manja potrošnja energije
za mene ko korisnika to znači oko dobrih pola sata autonomije na mom U330 i isto tako, da više ne moram brinut o tome kak spuštam lap na stol dok je upaljen, kak ga nosim u ruksaku i oće se što dogodit disku ak slučajno ruksak zapne za zidi ili vrata ili nešt tak(naravno, dok je lap u ruksaku

)
isto tak, te famozne raid kontrolere i 3.5 sata diskove je dost nezgodno instalirat u 13.3 laptop