View Single Post
Staro 18.04.2010., 14:29   #98
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Ti sugeriraš da će se to riješiti za 200-300kn? Izravnanjem titula?! Iz njihovog hira što ih to boli? Vjeruj ti meni sistem nije tako glup,i ne možeš ga u toj fazi zahebati. Sad je to još dobro,jer ne funkcionira kako spada. A kad počne,stari će imati problema,kako i novi sada imaju. Ista stvar,budeš vidio.

Ako se to riješi sa prepisivanjem diplome za parsto kuna,reži me. U cijeloj priči lončiće mogu poslagati jedino ECTS bodovi,jer su nazivi i titule komatozni,odnosno > da se radna mjesta traže na principu određenog broja ECTS bodova koja nose i 3g prvostupnika,i 3+2 mr.struke,i 4+1 kako sam ja recimo,da se napravi sistematizacija. Osobno,mislim da smo miljama daleko od toga.
ja sam gore quotao tvoje rijeci, koje su se odnosile na one "koji nemaju 6000e da bi se uskladili sa EU i da bi im se titula priznala vani", i po meni to bi prijepis diplome rijesio. e sad, ima tu drugih problema, koje cemo tesko preci...
ECTS bodovi su isto tako potpuno besmisleni, i nikako nemogu biti neko objektivno mjerilo neceg. iz mnogo razloga.. kako se odredi kolko ce nesto nosit ects bodova? pa pogledaju sta student ima te godine, zna se da mu godina mora ispast 60 bodova, i podijele se. nema veze s mozgom. tako imas recimo na mom faksu, da kolegij kompleksna analiza, meni vrijedi 6 bodova na inzenjerskom smjeru, dok na profesorskom vrijedi 5. nebi nista bilo cudno da kolegij ne slusamo zajedno, u istoj predavaoni, u isto vrijeme, kod istog profesora, i pisemo isti ispit. pa ajde ti onda uskladi te bodove na razini cijele EU, mos mislit...

uveli su nam to go**o od bolonje na silu, i napravili su, ne kaos, nego teski potop. brda problema izlaze iz toga.. nece se to popravit dugo, dugo..

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote